SLOVAKIA RING našiel novú RACESTAR

Talentová súťaž RACESTAR našla v pondelok 21. marca nádejné hviezdy automobilového športu. 56 finalistov zo Slovenska, Maďarska a Nemecka bojovalo dva dni o prestížne ceny.

Po nedeľňajšom semifinále v bratislavskej Kart 1 Aréne sa pokračovalo na okruhu SLOVAKIA RING, kde záver pondelka odhalil mená víťazov jednotlivých kategórií. Súťažiaci absolvovali ranný beh na 6 km, rozhovory v angličtine i vo svojom materinskom jazyku, vedomostný test z histórie i súčasnosti motoristického športu. Napokon najlepších 25 postúpilo do súťaže v slalome. Z nich sa najlepších 10 posadilo do špeciálov Suzuki Swift Cup a priamo na okruhu SLOVAKIA RING zabojovalo o čo najlepší čas na jedno kolo.

Absolútnym víťazom RACESTAR 2016 sa stal Maďar Bendegúz Gergő Molnár, ktorý o necelú sekundu zdolal Nemca Olivera Müllera. Okrem vecných cien tak Molnár získal angažmán v seriáli Swift Cup Europe a predstaví sa aj na Veľkej cene SR na okruhu SLOVAKIA RING. Slovák Tomáš Bizub, ktorý vyhral celkové hodnotenie Swift Cup Europe 2015, sa do tohto seriálu dostal práve z projektu RACESTAR 2015.

Najlepší Slovák v kategórii do 21 rokov Filip Baláž osedlá upravenú Mazdu MX-5 v Slovenskom okruhovom pohári, a to aj vďaka podpore Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ). Takisto ho uvidíte na našej trati počas augustovej Veľkej ceny SR.

Najlepší Slovák na motokárach Andreas Novák ukáže svoj talent počas celého roka v Majstrovstvách Slovenska halových motokár.

Títo najúspešnejší absolventi dostali tiež hodnotné ceny od partnerov projektu, ako napríklad nehorľavú pretekársku kombinézu (od spoločnosti racingshop.sk).

Množstvo mladých talentov vidí svoju budúcnosť v pretekoch cestovných automobilov. Práve tie sú na programe okruhu SLOVAKIA RING už 16. a 17. apríla v najprestížnejšej podobe Majstrovstiev sveta cestovných automobilov FIA WTCC.