SLOVAKIA RING čakajú veľké podujatia

FIA WTCC po piatich predošlých ročníkoch u nás tentokrát neuvidíme. Svetový šampionát prechádza veľkými zmenami a práve táto sezóna má byť len prechodnou - bez väčších mien a taktiež bez dvoch továrenských tímov (porúčali sa Citroën a Lada). Promotér Eurosport Events však nevyvrátil možnosť návratu ku nám v budúcnosti, s vynoveným formátom.

Nateraz však rovnaký promotér ponúkol možnosť usporiadať na okruhu SLOVAKIA RING tento rok významné a skutočne jedinečné Majstrovstvá sveta vytrvalostných pretekov cestných motocyklov (FIM EWC), ktoré pod hlavičkou Medzinárodnej motocyklovej federácie (FIM) patria k najväčším svetovým šampionátom, ako je MotoGP. Tieto 8-hodinové vytrvalostné preteky budú určite jedným z najväčších športových podujatí nielen na SLOVAKIA RINGU, ale na Slovensku vôbec. Uskutočnia sa 24. júna a diváci ich budú môcť naživo sledovať aj na televíznej stanici EUROSPORT či slovenskej televízii RTVS.

Motoristickú sezónu však otvorí už 25. a 26. marca Stredoeurópska trofej FIA v relykrose, pod názvom "FIA CEZ OMV MaxxMotion Rallycross". Táto čoraz populárnejšia disciplína (aj vďaka veľkým majstrovstvám sveta FIA WRX) príde na SLOVAKIA RING už po tretíkrát a tí najlepší zo stredoeurópskej zóny sa u nás predstavia ešte 21. a 22. októbra na veľkom finále. Divákov určite zaujme nabitý program a krátke - 4 až 6-kolové preteky na zmiešanom povrchu, kde v každom kole jazdci predvedú drámu a napätie.

28. a 29. júna sa ku nám vráti aj nesmierne obľúbený a už tradičný cyklomaratón - 24 h SLOVAKIA RING Cycling Race. Jeho 4. ročník okúsia opäť stovky cyklistov. Prihlášky pre tímy a jednotlivcov sú otvorené pre skutočne každého.

Minulé leto prinieslo na okruh, ale aj do okolia Dunajskej Stredy unikátnu šou: desiatky ťahačov prilákali ku nám množstvo fanúšikov týchto unikátnych strojov vďaka najväčšiemu zrazu truckov na Slovensku. Počas neho sa exhibične predstavili tiež pretekárske ťahače úspešného českého tímu Buggyra Int. Racing. Tento rok sa však k TRUCK SHOW pridáva niečo skutočne mimoriadne: FIA ETRC – Majstrovstvá Európy ťahačov na okruhu. Najväčší európsky šampionát je formulou 1 týchto najväčších motorových vozidiel. Bez obmedzovača by pohodlne dosiahli 300 km/h (obmedzené sú na 160 km/h)! Vďaka špeciálne vyvíjaným podvozkom a motorom ide o ostré pretekárske stroje. 15. a 16. júla nás tak čaká jeden z najväčších vrcholov tejto sezóny.

Leto ponúkne ešte niekoľko zaujímavých a tradičnejších podujatí, medzi iným aj Veľkú cenu Slovenska preteky cestných automobilov na okruhu (19.-20. augusta). Pôjde už 8. ročník na SLOVAKIA RINGU, kde sa od rána do večera bude bojovať v mnohých divíziách a kategóriách. Prinesie to najzaujímavejšie z okruhovej techniky a samozrejme najlepších jazdcov stredoeurópskej zóny.

Jeseň bude v znamení už spomínaného finále majstrovstiev zóny strednej Európy FIA CEZ OMV MaxxMotion Rallycross, ktoré sa bude konať v termíne 21.-22. októbra.

Sezónu uzavrie 10.-11. novembra opäť AUTO SHOW SLOVAKIA RING - tradičná súťaž rely našich najlepších pretekárov tejto disciplíny, ale aj pretekov do vrchu a okruhárov.