Sezónu otvára OMV MaxxMotion Rallycross

Deviata sezóna na našom prvom pretekárskom okruhu sa začne poriadne zostra. Tvrdé a nekompromisné súboje stredoeurópskej relykrosovej špičky sú už stabilnou súčasťou kalendára SLOVAKIA RINGU.

Kvalitné preteky o Trofej Zóny strednej Európy pod hlavičkou FIA (Medzinárodnej automobilovej federácie) OMV MaxxMotion Rallycross 2018 sa u nás pôjdu počas posledného marcového víkendu 24. a 25. marca 2018. Špeciálnu pozornosť budú opäť vzbudzovať vozidlá kategórie SuperCars: ľahké a silné monštrá s pohonom všetkých štyroch kolies sú základom dnes veľmi obľúbenej motoristickej disciplíny, ktorá spája relyštýl jazdy s motokrosovým hromadným štartom na okruhu s kombinovaným povrchom.

V roku 2017 ovládli kategóriu SuperCars Rakúšania: našich západných susedov potešil ziskom Stredoeurópskej trofeje Max Pucher, ktorý sa so svojou Fiestou objavuje aj v Majstrovstvách sveta WRX. Aj tento rok by ho mal vyzvať v boji o prvenstvo veterán Alois Höller na Forde Focus. No a my budeme držať palce Jurajovi Balážovi a jeho Mitsubishi Lancer.

V triede Super1600 sa o prvenstvo aj v poslednom podujatí vlaňajšej sezóny FIA CEZ Trophy v relykrose bili Česi Jozef Šusta a Jan Ratajský. Nič nenasvedčuje tomu, že by sa to nemalo zopakovať.

Slováci žali úspechy v Super TC nad 2000 cm3. Trofej šampióna obhajuje Miroslav Pospíchal, ktorý u nás na jeseň skončil druhý, no to si už len kontroloval náskok v bodovom hodnotení pred Rakúšanom Schadenhoferom. Všetci veríme, že Pospíchal vykročí aj do novej sezóny správnym spôsobom, teda víťazstvom.

Okrem množstva kvalitných pretekárov so špičkovo pripravenou technikou po dlhej zime mieria na SLOVAKIA RING aj desiatky novinárov z celej strednej Európy. Akreditácia na toto európske podujatie je možná cez elektronický formulár na stránke slovakiaring.sk. Uzávierka je v pondelok 19. marca 2018.