Richard Gonda akceleruje svoju kariéru

Jediného slovenského formulového jazdca bude zastupovať renomovaná britská spoločnosť Accelerate Driver Development, ktorá kedysi pomohla na výslnie motošportu aj Jensonovi Buttonovi, Majstrovi sveta F1 2009.

Spoluzakladateľ ADD Graeme Glew na prezentácii v hoteli Lindner v Bratislave naznačil smerovanie vývoja talentovaného Banskobystričana: „Richard Gonda nás upútal v F3 Open svojim prístupom a čistou rýchlosťou. Jeho cieľom musí byť Formula 1. A tak využijeme svoje skúsenosti a kontakty, aby sme mu pomohli dosiahnuť tento ambiciózny cieľ. Najbližším krokom bude séria Auto GP, v ktorej bude Richard reprezentovať Slovensko v roku 2014. Prostredníctvom priamych prenosov Eurosportu ho budú vidieť ľudia na celom svete. Svojimi výkonmi pomôže zviditeľniť Slovensko a svojich partnerov na najvyššej medzinárodnej úrovni. Pomôžme mu všetci spolu dostať Slovensko na mapu Formuly 1,“ vyzval Graeme Glew na tlačovej konferencii.

Richard vyhral 7 pretekov European F3 Open Cup 2013 a v závere roka absolvoval aj testy v Auto GP. V monoposte tímu Zele Racing bol najrýchlejším zo všetkých nováčikov: „Som rád, že budem mať za sebou takých skúsených manažérov. Len s podporou partnerov sa mi môže podariť ďalší krok s splneniu si veľkého sna – dostať sa do F1. Budem robiť všetko pre to, aby som uspel.“