Relykros úspešne odštartoval 10. sezónu SLOVAKIA RINGU

Okruh SLOVAKIA RING ponúkol uplynulý víkend skvelý motoršport: FIA CEZ OMV MaxxMotion Rallycross odštartoval 10. jubilejnú sezónu v živote nášho prvého permanentného autodrómu.

Skvelé počasie prilákalo na SLOVAKIA RING množstvo divákov. Paddock zaplnili tímy s takmer 140 štartujúcimi jazdcami v množstve tried. Najvýkonnejšia trieda Supercars lákala samozrejme najviac pozornosti.

Sobotňajšie tréningy a rozjazdy pokračovali v nedeľu poslednou sériou vyraďovacích kôl, ktoré zakončilo semifinále a finále. Prach na šotolinovej časti trate ustál a mohli sa rozdávať poháre rôznych kategórií, predovšetkým Stredoeurópskej trofeje FIA.

Celkovým víťazom triedy Supercars sa po veľkom finále stal maďarský pretekár Csaba Spitzmüller na Škode Fabii SC. S náskokom takmer 3,5 s došiel do cieľa pred druhým - Rakúšanom Aloisom Höllerom na Forde Fieste SC, ktorý u nás triumfoval pred rokom. Tretí skončil Čech Aleš Fučík na Volkswagene Polo SC.

Najbližšie zažijeme na SLOVAKIA RINGU motocyklový seriál Alpe Adria (26.-28. apríl). Jeden z vrcholov motoristickej sezóny príde už 10.-12. mája, kedy sa na našom okruhu stretne Svetový pohár cestovných automobilov FIA WTCR s Majstrovstvami sveta vytrvalostných pretekov cestných motocyklov FIM EWC.