Rekordná Cena Slovenska?

12.7.2023, Orechová Potôň - Tradičná Cena Slovenska sa uskutoční v dňoch 21.-23. júla 2023 a aj tento rok ponúkne motocyklovým fanúšikom skvelé zážitky.

Organizátori očakávajú vyše 200 pretekárov z deviatich európskych krajín, ktorí budú bojovať o body do medzinárodných majstrovstiev Slovenskej a Českej republiky na prírodných okruhoch, ale svoje šampionáty tu odjazdia aj pretekári z Poľska, Maďarska a Litvy. Nebudú však chýbať ani medzinárodné majstrovstvá Alpe Adria veteránov a populárny Ducati Slovakia Cup.

Na našom jedinom špeciálnom pretekárskom okruhu sa predstavia jazdci v kubatúrach od 125cm3 až po Superbiky, veteráni budú súťažiť v kategóriách Oldtimer a Classic. To všetko je zárukou toho, že diváci, ktorí budú mať prístup na hlavnú tribúnu Slovakia Ringu zdarma, budú môcť zažiť jedinečné preteky, ktoré sa uskutočnia v sobotu aj nedeľu. Pre samotných pretekárov to znamená, že zo Slovakia Ringu si budú môcť odniesť dvojnásobnú porciu bodov.

Každým dňom pribúda počet prihlásených pretekárov, ich aktualizovaný zoznam budete môcť sledovať po kliknutí sem.
V piatok sú na programe voľné tréningy, v sobotu kvalifikácie a prvé preteky. Nedeľa bude patriť zahrievacím tréningom, tzv. Warm Upom, po ktorých budú nasledovať druhé preteky. Predbežný časový harmonogram stiahnete kliknutím sem.

Ďalšie dôležité informácie o podujatí získate na tomto odkaze: https://webapp.sportity.com/channel/CS2023
alebo TU.

Text: Richard Karnok