Prvý súťažný deň Veľkej ceny SR 2022

20.8.2022, Orechová Potôň - Prvý súťažný deň máme úspešne za sebou. Oči divákov sa upierali predovšetkým na 2 kategórie.

V najsilnejšej triede D4/GT/TC/D5 si podľa očakávania najlepšie počínal team ARC Bratislava v podaní Maťa Konôpku (LMP3) a Mira Konôpku (LMP2), ktorí v absolútnom poradí získali double. Na treťom mieste v tomto hodnotení a zároveň na prvom mieste vo svojej triede (D4 GT3) skončil Limor Milota z GT2 Motorsport tímu jazdiaci na Mercedes AMG GT3.

V druhej, divácky najsledovanejšej kategórii – cestovných automobilov TCR Eastern Europe, štartoval premiérovo a po dlhých rokoch náš Matej Homola z tímu Janík Motorsport jazdiaci na Hyundai Elantra N TCR. A jeho premiéra vyšla nad očakávania dobre. V rannej kvalifikácii si vyjazdil pole position, ktorú v prvých pretekoch pretavil do úspešného konca a s prehľadom vyhral pred tímovým kolegom z Čiech Petrom Semerádom tiež na Hyundai Elantra N TCR. Na treťom mieste sa umiestnil český jazdec Petr Čížek na Cupra Leon Competition TCR z tímu Fullinrace Academy.

Preteky pokračujú svojím druhým kolom zajtra a že to bude naozaj „ostré“ sa môžu diváci presvedčiť sami buď osobne alebo cez naše sociálne siete, kde tento zážitok prinesieme naživo.

Viac info, výsledky a aktuálny program nájdete na webe:

https://slovakiaring.sk/sk/omv-maxxmotion-velka-cena-slovenskej-republiky-2022

Kompetná fotogaléria:

foto@Tibor Szabosi