Preteky Majstrovstiev sveta FIM EWC s posunutým štartom

Podujatie "8h of SLOVAKIA RING" Majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov motocyklov (FIM EWC) zažije svoju premiéru na SLOVAKIA RINGU už tento piatok a sobotu. Pôvodne plánovaný sobotňajší štart o 14:00 bol však na poslednú chvíľu posunutý na 13:30.

Jazdci a tímy svetového šampionátu sa tak popasujú s nástrahami vytrvalostných pretekov a našej trate do 21:30. Dôvod časového posunu dnes prezradil generálny riaditeľ okruhu SLOVAKIA RING Ing. Pavel Čulík počas tlačovej konferencie v hoteli DoubleTree by Hilton v Bratislave: "Príčinou posunu štartu o pol hodinu skôr je nečakane zvýšený výskyt drobného hmyzu - chrústov, ktorí vbehli v neskorých večerných tréningoch do dráhy jazdcom. Keďže nám v prvom rade ide o bezpečnosť pretekárov, presunuli sme štart z pôvodne plánovaných 14:00 na 13:30. Veríme, že to nespôsobí žiadne väčšie zmeny," spomenul riaditeľ Čulík.

Novinárom sa počas tlačovej konferencie predstavil tiež generálny manažér FIM EWC François Ribeiro, ktorý okrem iného povedal: "Pred prvými pretekmi Majstrovstiev sveta cestovných automobilov WTCC na SLOVAKIA RINGU v roku 2012 sme si povedali, že podľa úspechu podujatia uvidíme, ako budeme pokračovať ďalej. Napokon sme boli u vás až päťkrát. Verím, že podobnú skúsenosť zažijeme aj po tejto premiére FIM EWC a že prioritne automobilovú krajinu dostaneme týmto seriálom pod radar silného motocyklového priemyslu."

K médiam prehovorili aj prezident Slovenskej motocyklovej federácie (SMF) Dr. Peter Smižík, manažér tímu Maco Racing Martin Kuzma, ďalej zástupcovia tímov SERT (priebežný líder EWC), Moto Ain (priebežný líder triedy Superstock, ktorá u nás zažije finále) a LRP Poland so slovenským jazdcom Jarom Černým.

Organizátor SLOVAKIA RING tiež ukázal originálnu trofej pre víťaza sobotňajších pretekov z dielne známeho umeleckého sochára "Achillesa".

Veľká premiéra Majstrovstiev sveta FIM EWC začína oficiálne už teraz vo štvrtok a piatok meranými tréningami. Súčasťou víkendu je tiež stredoeurópsky motocyklový šampionát Alpe Adria.