Poznáme VODIČOV ROKA 2016

Cvičisko Centra bezpečnej jazdy na SLOVAKIA RINGU v Orechovej Potôni patrilo vodičom amatérom, ktorí sa uchádzali o titul Vodič roka 2016. Z piatich úvodných teoretických kôl postúpilo do finále 75 úspešných riešiteľov testových otázok. Jazdu zručnosti vrátane parkovania a zvládnutia krízovej situácie, vedomostný test, základy prvej pomoci najlepšie zvládli:

1. Michal Bezák, Bratislava (na fotografii v strede)
2. Alexander Lukovics, Bratislava (na fotografii vľavo)
3. Pavol Čobrda, Senica (na fotografii vpravo)

Prišiel som si otestovať svoje zručnosti a vedomosti a naučiť sa niečo nové. Chcel som si vyskúšať kritické situácie. Najnáročnejšia na správnu reakciu bola odtrhová platňa,“ komentoval sovu účasť na podujatí Vodič roka 2016 Michal Bezák z Bratislavy. Aj Peter Pecze zo SLOVAKIA RINGU v Orechovej Potôni potvrdil, že najväčším problémom pre účastníkov bolo zvládnutie krízovej situácie po navodení pretáčavého šmyku na tzv. odtrhovej plošine: „Vodiči môžu byť teoreticky pripravení, ale ak nastane reálna krízová situácia, môže to robiť problém. Aj preto v Centre bezpečnej jazdy pripravujeme vodičov na krízové situácie, pri ktorých si môžu otestovať vlastné schopnosti ako aj možnosti vlastného vozidla.“ Šéfredaktor Automagazínu Ivan Mičko hodnotí úvodný ročník podujatia pozitívne: „sme radi, že projektom zameraným na bezpečnosť cestnej premávky sme zaujali vodičov z celého Slovenska. Ak sme pomohli zlepšiť schopnosti a vedomosti aspoň niektorých šoférov, súťaž splnila svoj účel. Veď aj jeden zachránený život je veľká vec,“ uzavrel Ivan Mičko s tým, že ambíciou je založiť tradíciu súťaže Vodič roka.

Výherca získal osobné auto OPEL ASTRA (Európske auto roka 2016) na dva týždne s plnou nádržou, švajčiarske hodinky zn. TISSOT, poukaz na celodenný kurz školy šmyku v Centre bezpečnej jazdy na SLOVAKIA RINGU v Orechovej Potôni. Ocenení boli aj ďalší úspešní účastníci. Generálnym partnerom podujatia je automobilová značka Opel. Hlavnými partnermi sú BECEP, SLOVAKIA RING, Falck Záchranná a. s. a mediálnym partnerom je dopravné spravodajstvo Zelená vlna RTVS.