Poznáme novú RaceStar!

Víťazom nultého ročníka talentového projektu RaceStar na okruhu SLOVAKIA RING sa stal slovinský pretekár Anže Urbančič. V trojdňovej súťaži preukázal najlepšie schopnosti a po zásluhe vyhral sezónu vo Formule 1400 (Gloria).

Druhé miesto v konkurencii viac ako 130 talentovaných jazdcov z ôsmich krajín patrí Slovákovi Tomášovi Bizubovi. Halový motokárový majster Slovenska zo sezóny 2013 dominoval najmä za volantom motokáry, pri jazde na SLOVAKIA RINGu v automobile Suzuki Swift preukázal okrem rýchlosti aj skvelú vyrovnanosť časov. Tomáš Bizub tak bude reprezentovať Slovensko v seriáli Swift Cup Europe.

Tretie miesto si vybojoval Maďar Martin Lengyel. Jeho odmenou bude štart v novej sérii Renault Twingo Cup.

Mladí perspektívni jazdci z Česka, Maďarska, Nemecka, Rakúska, Slovinska, Chorvátska, Švajčiarska a Slovenska súťažili na pretekárskom okruhu SLOVAKIA RING od 5. do 7. apríla. Museli absolvovať fyzické testy, vrátane 6 km behu na pretekárskej trati, náročný intervalový tréning, vedomostný test, interview pred kamerami v rodnom i anglickom jazyku. Svoju rýchlosť museli ukázať pri jazde v motokáre i na počítačovom simulátore.

Slováci sa medzi najlepšími nestratili. Do prvej deviatky sa okrem Tomáša Bizuba dostal aj Dennis Zeťák (celkovo 7. miesto) a do TOP25 výberu po jazdách zručnosti sa prebojovala aj jediná žena vo finále, Michaela Dorčíková.

Tlačová správa na stiahnutie:

Poznáme novú RaceStar!