Na SLOVAKIA RINGU triumfy Kissa a Albaceteho

Historicky prvé preteky ťahačov na SLOVAKIA RINGU v rámci FIA Majstrovstiev Európy vyhral maďarský pretekár Norbert Kiss na Mercedese. Po štarte z pole position predviedol zaplneným tribúnam SLOVAKIA RINGU parádnu jazdu a ušiel svojim prenasledovateľom.

Najmä v technickom druhom sektore 5922-metrovej trate bol jednoznačne najrýchlejší a vyhral s 5 sekundovým náskokom pred Čechom Adamom Lackom na Freightlineri českého tímu Buggyra Racing System. Tretie miesto bral obhajca titulu európskeho šampióna, Nemec Jochen Hahn na MANe.

V druhých pretekoch štartovali prví ôsmi jazdci v obrátenom poradí, čo predzanemnávalo veľkú drámu na štarte. 5,3-tonové kolosy s výkonom 1100 konských síl predviedli divákom dramatické momenty, keď sa na prvé miesto predral skúsený Španiel Antonio Albacete, niekdajší dvojnásobný Majster Európy na MANe. Tesne za ním bola počas celých pretekov Nemka Steffi Halmová, ktorá sa snažila cez Španiela dostať, no bez úspechu. Na tretiu priečku sa dokázal prepracovať Adam Lacko, ktorý si tak upevnil svoje vedenie v šampionáte.

V nedeľu pokračujú preteky FIA ETRC na SLOVAKIA RINGU ďalšími dvoma jazdami, štart prvej z nich je o 13:10. Víkend uzavrú štvrté preteky ťahačov na 8 kôl o 16:35.