Na 5. Auto Show 2014 už viac ako 70 prihlásených

Počas nadchádzajúceho víkendu odštartuje posledné slovenské podujatie organizované pod hlavičkou Slovenskej asociácie motoristického športu, 5. Auto Show 2014. Toto podujatie, zaradené do skupiny voľných, čiže nie majstrovských, sa už niekoľko rokov teší mimoriadnej obľube domácich, ale aj zahraničných účastníkov. Dôkazom toho je aj fakt, že napriek tomu, že do ukončenia prihlasovania ostávajú ešte tri celé dni, zoznam prihlásených obsahuje viac ako sedemdesiat mien. Popri domácej rally špičke sa tu predstaví aj množstvo vynikajúcich jazdcov zo susedných Čiech, ale medzi prihlásenými nechýbajú ani maďarskí jazdci, či jeden Belgičan.

Diváci, ktorí zavítajú na 5. Auto Show 2014 v nedeľu 9.11.2014, budú mať možnosť dosýta si užiť prekrásne prejazdy dverami napred jazdcov aj s takými vozidlami, ktoré bežne na slovenských rally tratiach nemajú možnosť sledovať. Ozdobou podujatia určite bude dvojica najnovších vozidiel Ford Fiesta RS WRC v rukách Tomáša Kostku, či Jaroslava Melicháreka, ale aj ich o niečo slabšie dvojičky, čiže Ford Fiesta špecifikácie R5, s ktorými sa predstaví štvornásobný slovenský šampión Grzegorz Grzyb, či minuloročný rallysprintový kráľ Roman Odložilík. S vozidlom špecifikácie R5, v tomto prípade však značky Peugeot sa slovenským divákom predstaví ďalší výborný český jazdec Jan Černý. Spomedzi, v dnešnej dobe už trochu postaršími vozidlami špecifikácie WRC, sa predstavia viacerí známi jazdci. Zo Vsetína na SLOVAKIA RING zavíta tohtoročný rallysprintový majster, Jaromír Tomaštík so Subaru Impreza WRC a chýbať nebude ani ďalší z českých jazdcov, Karel Trněný so Škodou Octavia WRC. Tejto dvojici budú určite veľmi vážne konkurovať aj slovenskí piloti na WRC-čkach, Igor Drotár a Štefan Rosina na Škode Fabia WRC, či Tomáš Kukučka a Radovan Mozner na Škode Octavia WRC. Pre fanúšikov päťnásobného Majstra Slovenska v rally, Jozefa Béreša mladšieho, máme taktiež dobrú správu. Ten sa nielenže vôbec po prvýkrát v histórii jazdenia divákom predstaví v spolupráci s vozidlom Porsche 911 GT3, ale na trati každého meraného úseku sa objaví dokonca vždy dvakrát, keďže bude presadať aj do Mitsubishi Lancer EVO 39, čiže jeho kopcového špeciálu. Medzi zaujímavé a hlavne veľmi známe tváre v rámci 5. Auto Show 2014 bude iste patriť aj slovenský vynikajúci formulový jazdec Richard Gonda, ktorý si práve na SLOVAKIA RINGU počas 5. Auto Show 2014 vyskúša svoju prvú rally jazdu v živote.

5. Auto Show 2014 odštartuje už v sobotu 8.11.2014 testovacími jazdami na okruhu a následným administratívnym a technickým preberaním súťažiacich. Po týchto nevyhnutných úkonoch odštartuje o 15:00 hodine obhliadka súťažných tratí. Hlavný program 5. Auto Show 2014 je plánovaný na nedeľu 9.11.2014, kedy súťaž odštartuje „naostro“ od 9:00 hodiny. V tomto momente totiž štartuje prvá, z celkovo štyroch rýchlostných skúšok. Ich absolvovanie je na programe v podstate počas celej nedele, pričom diváci si prejazdy súťažných vozidiel môžu užívať z pohodlia krytej tribúny, či priľahlých plôch. Vyhlásenie víťazov je plánované na 16 hodinu 30 minútu.

Ako sme už na začiatku hovorili, zoznam prihlásených ešte stále nie je uzavretý, keďže prihlasovať sa na 5. Auto Show 2014 majú možnosť tímy a jazdci ešte do piatka 7.11.2014 do 23 hodiny 59 minúty. Viac o už schválených prihláškach, ale aj prihlášku pre prípadných nových záujemcov o absolvovanie tejto súťaže nájdete na www.prihlaska-sams.sk


Miro Majláth
predseda OV 5. Auto Show 2014