Motoristický august s Histo Cup aj Veľkou cenou SR

Autodróm SLOVAKIA RING ponúkne tento mesiac priaznivcom rýchlych kolies hneď dve lákadlá: historické skvosty tento víkend a neskôr tradičnú OMV MaxxMotion Veľkú cenu Slovenskej republiky preteky cestných automobilov na okruhu.

Histo Cup navštevuje SLOVAKIA RING každoročne a láka fanúšikov množstvom historických pretekárskych strojov: od monopostov, cez historické vozidlá GT a cestovné vozidlá veľkých kubatúr a jedinečného zvuku. Pod jednou strechou na našom prvom permanentnom okruhu a s nabitým programom už teraz 10. a 11. augusta.

Historikov vystrieda 23.-25. augusta najtradičnejšie slovenské okruhové podujatie: Veľká cena SR. Tú netreba fanúšikom obzvlášť predstavovať, keďže sa jazdí na SLOVAKIA RINGU každoročne od roku 2010. Bude to teda jubilejná 10. Veľká cena u nás. Autá budú rozdelené opäť do rozličných divízií podľa objemu motora a ďalších parametrov. Čakajú nás národné Majstrovstvá Slovenska, Česka, Maďarska, Slovinska a Rakúska. Chýbať nebude ani trofej ESET V4 Cup.

Čo teda diváci uvidia? V prvom rade dvoje šprintových pretekov najsilnejšej Divízie 4 nad 2000 cm3 vozidiel GT3 ako Porsche 911, Ferrari 458, Lamborghini Huracán, Audi R8, ale aj mnohých ďalších. Tu stretávame pravidelne najlepších slovenských jazdcov ako Mira a Maťa Konôpkovcov, Štofiho Rosinu či Richarda Gondu.

Divízia 4 do 2000 cm3 pre zmenu ponúka nabité štartové pole, v ktorom sa okrem cestovných áut a legiend ako je Julo Konček ukážu napríklad obľúbené Mazdy MX-5 rovnomenného pohárového seriálu. Spoločné štartové pole oboch divízií uvidíme v sobotňajších večerných vytrvalostných pretekoch s výmenami jazdcov.

Samozrejme, nechýba ani formulová divízia a prototypy. Program Veľkej ceny je vždy plný s nekončiacou akciou od rána do večera. Organizátor smeruje vždy takéto podujatia aj na rodiny s deťmi, ktorých v areáli čakajú aj atrakcie ako zvierací Malkia Park, škola šmyku a jazdy terénnymi autami, ale aj čoraz obľúbenejšie Vojenské múzeum.

Veľká cena SR na SLOVAKIA RINGU prichádza teda 23. až 25. augusta.

Ďalšie informácie nájdete na www.slovakiaring.sk.