MAŤO HOMOLA TOUR 2014 po Banskej Bystrici s novým lídrom

O tom, že toto podujatie graduje svedčí aj fakt, že v nákupnom centre Europa v Banskej Bystrici sa v sobotu 22. februára prišlo na BMW Maťa Homolu a súťaž na špičkovom simulátore RRS pozrieť niekoľko tisíc ľudí. Množstvo zvedavcov pútalo BMW 320si WTCC, v ktorom Maťo Homola získal strieborný pohár v seriáli Majstrovstiev Európy FIA ETCC 2013. No najväčší nával bol tak ako aj v Košiciach a Žiline pri parádnom počítačovom simulátore RRS, kde záujemcovia mohli krúžiť s Maťovým BMW na Slovakia Ringu.

Prvé ostré jazdy sa začali hneď o deviatej ráno a už prví jazdci prišli dobre pripravení, pretože košický čas Pavla Satka padol. So žilinským maximom Richarda Dzurecha to už nebolo také jednoduché, no postupne sa Banskobystričania k nemu blížili. Dávid Dolinský bol počas celého dňa na 3. mieste toho dňa, no na záver sa posadil za volant a vyplatilo sa. Výbornou stratégiou zajazdil doteraz najlepší čas MAŤO HOMOLA TOUR 2014! Jedno kolo za 1:26,4min je o sekundu lepšie ako čas Richarda Dzurecha zo Žiliny a Dávid Dolinský sa tak dostal na čelo hodnotenia MHT 2014. Je tak najbližšie k zapožičaniu BMW na celý mesiac! Aj druhý jazdec v Banskej Bystrici dosiahol lepší čas, ako sa podaril v Žiline.

Bystričania opäť dokázali, že sú rýchli. Veď práve z tohto mesta na Hrone pochádza aj jeden z najrýchlejších Slovákov v súčasnosti, formulový pretekár Richard Gonda, ktorý prišiel Maťa Homolu pozdraviť a tiež zajazdil na simulátore veľmi slušný čas! V Europe sa zastavil aj aktuálny Majster Európy na plochej dráhe, slovenský pretekár Martin Vaculík. Všetci v tíme Homola Motorsport sa vzácnej návšteve týchto skvelých pretekárov veľmi potešili.

Víťaz banskobystrického kola MAŤO HOMOLA TOUR 2014, Dávid Dolinský, vyhral víkendový pobyt pre dve osoby v rekreačnom stredisku Mraznica v Hnilčíku, dve vstupenky na WTCC + ETCC na Slovakia Ringu a cestovnú tašku BMW Motorsport. Druhý najrýchlejší, Martin Koštiarik, získal elektroniku od firmy Molpir + Funtoro a Tomáš Holba malý "autoservis" od firmy Homola s.r.o. Ukrátení neostali ani malí začínajúci pretekári, ktorí sa pod Maťovým drobnohľadom učili jazdiť na simulátore a taktiež každý z nich dostal vymaľovánku s farbičkami od firmy Allianz. Tí, ktorí sa báli vyliezť na simulátor, čakal mimo iného aj slalom na kolobežke pod záštitou firmy BECEP.

Ďalšie kolo MAŤO HOMOLA TOUR 2014 sa pôjde 8. marca v Poprade v OC Max.

Prekoná niekto Dávida z Banskej Bystrice a vyhrá BMW na mesiac?