Kto sa stane VODIČOM ROKA 2016?

Napriek tomu, že nehodovosť na Slovensku v ostatných rokoch mierne klesá, štatistiky sú stále hrozivé. Veď aj jediné úmrtie či vážne zranenie je priveľa. Podľa posledných údajov z Európskej komisie sú cesty na starom kontinente síce stále najbezpečnejšie na svete, ale len vlani na nich prišlo o život 26 000 ľudí a vážne zranenia utrpelo 135 000 osôb. Sociálne náklady úmrtí a zranení pri dopravných nehodách, napríklad rehabilitácia, zdravotná starostlivosť, materiálne škody a podobne, sa odhadujú minimálne na 100 miliárd eur.

„To sú hlavné dôvody, prečo sme sa rozhodli organizovať dlhodobú súťaž s názvom Vodič roka 2016,“ hovorí Ivan Mičko, šéfredaktor časopisu Auto magazín a pokračuje:“ Sme na trhu 19 rokov a sme jediný motoristický časopis na Slovensku, ktorý sa pravidelne venuje problematike bezpečnosti cestnej premávky. Myslím si, že to nám dáva opodstatnenie, že práve Auto magazín udeľuje titul Vodič roka.“

Samotná súťaž mala päť základných súťažných kôl, ktoré v mesačných intervaloch od mája uverejňoval časopis Auto magazín. V každom kole súťažiaci odpovedali na päť rôznych otázok z oblasti pravidiel cestnej premávky, bezpečnosti, automobilizmu. Dofinále, ktoré sa koná v sobotu 5. novembra 2016 v Centre bezpečnej jazdy na SLOVAKIA RINGU v Orechovej Potôni, postúpilo z každého kola 20 úspešných súťažiacich. Záujem bojovať v sobotnom finále o titul Vodič roka 2016 potvrdilo 75 súťažiacich z celého Slovenska. Kto sa chce hrdiť titulom Vodič roka 2016 musí vo finále zvládnuť 5 súťažných disciplín: jazda zručnosti vrátane parkovania a zvládnutia problémovej situácie, vedomostný test, základy prvej pomoci. Účastníci si budú svoje vodičské umenie skúšať na vozidlách značky OPEL: Mokka X,Astra Sports Tourer a Corsa. Prvou cenou je osobné auto OPEL ASTRA (Európske auto roka 2016) na dva týždne s plnou nádržou, švajčiarske hodinky zn. TISSOT, poukaz na celodenný kurz školy šmyku v Centre bezpečnej jazdy na SLOVAKIA RINGU a ďalšie ceny.

Generálnym partnerom podujatia je automobilová značka Opel, hlavnými partnermi sú BECEP, Zelená vlna a SLOVAKIA RING.

Časový harmonogram podujatia Vodič roka 2016

09:00 hod - 17:00 hod = súťažné disciplíny a aktivity

17:00 hod = vyhlásenie výsledkov

miesto: Centrum bezpečnej jazdy SLOVAKIA RING, Orechová Potôň