Kolosálne ťahače aj so skvelým programom na SLOVAKIA RINGU!

Orechová Potôň, 28. jún 2022 - OMV MaxxMotion Goodyear Truck Race of Slovakia - Majstrovstvá Európy preteky ťahačov (FIA ETRC) na okruhu SLOVAKIA RING zabavia publikum doma aj pri obrazovkách už tento víkend 2. a 3. júla! Čakajú nás napínavé preteky na trati a bohatý sprievodný program!

Hmotnosť 5,3 tony, objem motora 13 000 cm3 a max. výkon až 1100 konských síl: takéto pretekárske ťahače zažijeme na SLOVAKIA RINGU už tento víkend. Sobotný program začína s voľnými tréningami ťahačov o 9:00. Prvé preteky Race 1 sú na programe o 14:35 a Race 2 o 16:50. Nedeľa pokračuje kvalifikáciou o 10:00 a záverečné dvoje pretekov štartujú s Race 3 o 12:55 a Race 4 o 15:00. Medzitým si návštevníci podujatia užijú bohatý sprievodný program a celý veľký areál SLOVAKIA RINGU. Čo na nich čaká?

Truck aréna

Zraz "truckerov" a cestných ťahačov vrátane spanilej jazdy po okruhu. Nablýskané ťahače všetkých značiek nájdete v Centre bezpečnej jazdy.

F1 demo jazdy

Zvuk aj rýchlosť starších monospostov F1 a F3000 zažijú diváci priamo na trati v prestávkach v sobotu aj v nedeľu doobeda. Pre odvážnych je tu aj možnosť si jazdu v dvojsedadlovej F1 vyskúšať na vlastnej koži.

Letecká šou

Odvážne kúsky jednomotorového akrobatického lietadla vyrazia každému dych.

Autogramiáda

Šanca získať podpis a selfie s pretekármi FIA ETRC vo fan zóne priamo v paddocku, cez obednú prestávku. Vstup do paddocku je v cene každej vstupenky. Tie budú v predaji aj priamo v hlavnej pokladni počas celého víkendu.

OMV_maxxmotion_goodyear_fia_truck_race_of_slovakia_2022
Štartové pole Goodyear ETRC

Tuningové autá

Zraz upravených a vyleštených motorových „tátošov“ od AMTS. Nájdete ich v nedeľu na parkovisku pred reštauráciou a hlavnou pokladňou.

Malkia park

Prvá súkromná ZOO s množstvom exotických zvierat, vrátane mačkovitých šeliem. Patrí k suverénne najnavštevovanejším atrakciám v širokom okolí.

Motokáry

Jazdy na skvelých motokárach na najdlhšej a najmodernejšej trati na Slovensku. Otvorené pre širokú verejnosť od 9:00 do 20:00.

Race taxi a jazdy na superšportoch

Jazda na horúcom mieste spolujazdca i za volantom v superšportoch a pretekárskych autách. Ak ste si autodróm ešte poriadne nevyskúšali, je toto ideálny čas na nápravu! Čakajú vás tie najrýchlejšie superšporty z nášho portfólia, napríklad Ferrari 488 GTB, Lamborghini Huracán, Porsche 911 Turbo či Ford Mustang GT. Za volantom počas race taxi budú sedieť skúsení okruhoví jazdci. Jazdu si môžete zakúpiť počas dňa na hlavnej pokladni okruhu.

Detské atrakcie

Skákacie hrady a trampolíny pre najmenších nájdete v oddychovej zóne pred vjazdom do paddocku. Vstup je voľný.

Vojenské múzeum, zraz vojenskej techniky a jazdy na obrnenom transportéri OT90

Letecká, kolesová a pásová technika československej ľudovej armády a tiež jazdy na obrnenom transportéri OT90 (aj pre deti od 150 cm výšky). Múzeum sa nachádza pri okruhu a off-roadovom centre.

Kaskadérska šou

Neuveriteľné kúsky na motorke v podaní profesionálneho motokaskadéra počas nedeľnej prestávky o 10:45.

Veterány

Historické kúsky na dvoch i štyroch kolesách budú vystavené na obdiv priamo v paddocku okruhu.

Moderná kyvadlovka v areáli

Na presun medzi jednotlivými atrakciami a parkoviskom môžete využiť bezplatnú kyvadlovú dopravu. Zabezpečená je novým ekologickým elektrickým autobusom slovenskej spoločnosti Mobility Innovation and Production. Zastávky sú tri – MALKIA PARK/parkovisko – SLOVAKIA RING – VOJENSKÉ MÚZEUM. Autobus premáva každých 20 minút, stačí len zamávať a nastúpiť.

Ďalšie informácie nájdete na www.slovakiaring.sk a www.fiaetrc.com.