Indoorové Majstrovstvá Sveta aj tento rok s Marcelom Liedlom

Keď sa povie Majstrovstvá Sveta, tak človeka napadne podujatie, kde sa zíde svetová špička. Ani pri halových motokárach to nie je inak, každoročne sa tu schádzajú najlepší indooroví pretekári z celého sveta. Slovenskí jazdci si minulý rok zmerali sily v tvrdej konkurencii a priviezli dve bronzové medaily z kvalifikačných pretekov. Ukázali, že majú na to súperiť s najlepšími.

Marcel Liedl sa už pripravuje na náročné preteky Majstrovstiev Sveta halových motokár. V talianskom meste Martinsicuro 27. – 31. júla 2016 ich čaká nová motokárová hala, ktorú organizátori pripravili v spolupráci s PGK (Paolo Gagliardini Karting). Paolo Gagliardini stojí aj za motokárami, na ktorých budú pretekári jazdiť, nebude to nič iné ako mašiny KZR PGK-Z. Teda motokáry s 6-stupňovou sekvenčnou prevodovkou a pre indoorové preteky s výkonom 15 k.

Na pretekárov čaká 8 kvalifikačných pretekov, každý s dĺžkou 20 minút. Aby jazdec postúpil do semifinále musí sa umiestniť medzi 54 najlepšími, pričom najhorší výsledok z kvalifikačných pretekov s škrtá. V semifinále pretekárov rozdelia do troch skupín a každá absolvuje 45 minútové preteky. 20 najlepších potom postúpi do finále, ktoré bude veľmi náročné, pretekárov čakajú hodinové preteky, kde spoznáme nového Majstra Sveta halových motokár.

Marcel Liedl vie, aké náročné je jazdiť na Majstrovstvách Sveta, minulý rok vybojoval bronzovú medailu v kvalifikačných pretekoch a bol vôbec prvým Slovákom, ktorý viedol v pretekoch Majstrovstiev Sveta. Marcel nie je v halovej motokáre žiadny nováčik, pravidelne jazdí v prestížnych pretekoch International Indoor Kart Cup, Sodi World Series, alebo KartCup. Okrem motokáry je jeho náradím aj Lotus Elise, s ktorým štartuje v rámci Slovenského Okruhového Pohára.

Marcel si zmeria sily so svetovou špičkou indoor kartingu. V snahe o čo najlepší výsledok ho podporujú generálni partneri Kart 1 Arena, SOOP a Axel trade, hlavní partneri DQS Automotive, Detail Art, Todos, Budiš, Alcohol Killer, SLOVAKIA RING a mediálni partneri Životný štýl a kôň, MEDIALIFE, Rádio Vlna a Topspeed.sk.