Histo Cup – historický motoršport na SLOVAKIA RINGU

Ak patríte medzi tých, ktorým súčasný pokrok v motoršporte príliš nevonia a obdivujete roky zašlej slávy „starého dobrého poctivého pretekania“, tak pre vás má okruh SLOVAKIA RING naozaj skvelú správu.

Už tento víkend privítame seriál Histo Cup – šesťdielny rakúsky seriál, v ktorom počas víkendov zvykne svojich síce starších, no o to krajších tátošov prevetrať na pretekárskej dráhe približne 300 jazdcov. Spolu s nimi zaplní paddock aj približne 500 mechanikov, asi 1000 ďalších rovnako zapálených ľudí, ktorých láska k motoršportu sa zrodila možno pred pol storočím.

Každé auto na štarte Histo Cupu musí mať minimálne 20 rokov. No tie nádherné kúsky, ktoré na SLOVAKIA RINGU uvidíte od 14. do 16. augusta, určite nepatria do starého železa. Ako by aj mohli: keď uvidíte naživo napríklad Ford Capri RS3100, či niekoľko vozidiel Chevrolet Corvette Stingray, alebo sa vám do uší navždy zapíše typický zvuk 5,7-litrového agregátu Fordu GT z roku 1975, nikdy by vám taká kacírska myšlienka ani nezišla na um. Tieto prekrásne mašiny mieria opäť k nám, už v piatok sa program Histo Cupu začína voľnými tréningami. V sobotu po kvalifikáciách sú na programe hodinové tímové preteky, v nedeľu potom od rána do večera nasleduje jeden ostrý štart za druhým: Classica Trophy už o 8:30, potom Histo Cup K a STW, ďalej BMW 325 Challenge a tiež preteky Young Timer a TWO, v ktorých uvidíme aj nášho veterána Jula Končeka na jeho Vauxhalle Vectra STC. Nedeľňajším vrcholom programu budú preteky Formuly Historic.

Vstupenky na hlavnú tribúnu stoja len 3€, všetkých vás pozývame na SLOVAKIA RING do Orechovej Potône.