Formula 1 po prvýkrát na okruhu SLOVAKIA RING!

Blížiaca sa Veľká cena Slovenska pretekov automobilov na okruhu (21.-23.8.) prinesie okrem slovenskej a stredoeurópskej okruhovej špičky aj niekoľko skvelých ťahákov. Medzi nimi po prvýkrát na slovenskom okruhu aj originálny monopost Formuly 1!

Fanúšikovia motoristického športu určite ocenia typ vozidla, ktoré premiérovo pogumuje rýchlostnú dráhu SLOVAKIA RINGU: bude ním monopost ToroRossoSTR1 rakúskeho tímu Top Speed s motorom Cosworth V10 z roku 2006, s ktorým jazdili piloti Vitantonio Liuzzi (pretekal aj u nás) a Scott Speed. Výnimočnosť tohto stroja spočíva najmä v jedinečnom zvuku vyše 900-koňového vysokootáčkového desaťvalcového motora z čias, kedy Formula 1 dosahovala historicky najvyššie rýchlosti (vyše 370 km/h). Práve komerčný šéf F1 Bernie Ecclestone by si prial aj v dnešnej dobe návrat týchto pohonných jednotiek. Počas exhibície na našom okruhu bude monopost STR1 pilotovať skúsený rakúsky pretekár Ingo Gerstl (víťaz seriálov BOSS GP a EuroBOSS, bývalý testovací jazdec F1 a tréner niekoľkých pilotov F1).

Okrem Formuly 1 potešia divákov aj exhibičné jazdy monopostu kategórie GP2 (4 l motor V8), z ktorej vzišli hviezdy ako Nico Rosberg či Lewis Hamilton.

A na dôvažok sa na trati SLOVAKIA RINGU ukáže aj náš formulový jazdec Richard Gonda, jazdiaci v súčasnosti v seriáli Renault Sport Trophy.

Naše najtradičnejšie okruhové podujatie Veľká cena Slovenska pretekov automobilov na okruhu tak opäť prinesie extra zážitky. Najrýchlejšie formuly sveta takpovediac predznačujú nastávajúcu dôležitú etapu v živote okruhu SLOVAKIA RING: po Veľkej cene začínajú práce na vylepšení infraštruktúry okruhu pre zisk licencie druhého stupňa. Tá je základným predpokladom na príchod formulových seriálov ako sú spomínané BOSS GP, Auto GP alebo preteky historických monopostov F1.