Finále King of Europe opäť na Slovakia Ringu!

Nájazdová rýchlosť (cca 110-140 km/h) a nájazdový uhol, štýl a precíznosť jazdy, množsto dymu od spálených pneumatík, umenie synchronizovaného driftu v napínavých dueloch – to je len časť kritérií, na ktoré bude odborná porota dohliadať pri určovaní najlepších z najlepších.

Rakúsko, Francúzsko, Španielsko, Grécko, Rumunsko, Chorvátsko a Maďarsko predstavujú krajiny, ktoré tento rok drifteri z King of Europe navštívili. Slovensko bude ich poslednou zastávkou, ktorá určí meno majstra.

Pretekári odštartujú na cieľovej rovinke, aby skrátený variant okruhu – tiahle „esíčka,“ prešli len a len „dverami napred“ a vykúzlili množstvo dymu pre pobavenie divákov. Udržať auto množstvo sekúnd v permanentnom, plynulom šmyku si vyžaduje okrem správneho podvozku najmä citlivé ruky a pravé chodidlo. Cieľ je jasný: pri nájazde do prvej zákruty musia jazdci zatočiť a poriadne šliapnuť na plyn, aby „odtrhli“ vozidlo od vozovky a dostali ho do šmyku, pričom plynom a zatočením volantu do protismeru (tzv. kontrou) ovládajú kompletný prejazd.

Európska špička so slovenskou reprezentáciou predvedú svoje atraktívne umenie na Slovakia Ringu už tento víkend 19. a 20. októbra. Medzi nimi uvidíme aj priebežne tretieho muža šampionátu – Nora Kováčika a minuloročného finalistu Romana Kolesára, oboch na BMW M3 E46 s kompresorom a výkonom okolo 600 konských síl.