Fakty o King of Europe a november na Slovakia Ringu

Aj keď od pretekov Monster Energy King of Europe ubehol nejaký týždeň, fanúšikovia môžu spomínať na veľké finále sezóny drifterského šampionátu s maximálnou spokojnosťou.

Vyše 2 000 divákov zaplnilo montované tribúny B a C, teda tam, kde jazdci v rýchlosti 170 km/h potiahli ručnú brzdu a kontrolovaným (a občas nekontrolovaným...) šmykom predviedli svoje divadlo. Rýchla trať patrí medzi najobľúbenejšie v kalendári prestížneho európskeho seriálu. Svoje prihlášky poslalo 40 jazdcov z 12 krajín, medzi nimi aj jazdci z Poľska a Ukrajiny, ktorí sa rozhodli navštíviť len tieto posledné preteky. Okrem iných aj najmladší pretekár – len 13-ročný Adam Zalewsky, či „vice-kráľovná Európy“ Karolina Pilarczyk.

V dramatickom finále sa stretli Francesco Conti s Bartoszom Stolarskim. Mimoriadne tesným výsledkom sa posledným víťazom sezóny stal Stolarski. Francesco Conti však dosiahol dlhoočakávaný majstrovský titul, potom, čo mu minulý rok tak tesne ušiel.

November na Slovakia Ringu

Pred nami je posledný súťažný mesiac na okruhu Slovakia Ring v tomto roku. Podľa požiadaviek Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) začala na okruhu prestavba druhého stúpania – „horizontu“. Presne jeden deň po finále King of Europe – 21. októbra, odstránili z tohto miesta medzi druhou a treťou zákrutou bezpečnostné bariéry a v priebehu najbližších mesiacov dôjde k zníženiu horizontu tak, aby spĺňal prísne bezpečnostné kritériá FIA.

Slovakia Ring však poskytuje viacero variantov okruhu, ktoré toto miesto obchádzajú a preto bude trať bez problémov využívaná až do prvého snehu.

Posledným podujatím bohatej sezóny 2013, ktorej sa doteraz zúčastnilo rekordných 220 000 divákov, bude štvrtý ročník Auto Show Slovakia Ring. Ten prinesie vyše päťdesiatku posádok s najrozmanitejšími špeciálmi rally. Divácky obľúbené podujatie, ktoré spája rýchlostnú dráhu s obslužnými komunikáciami, uvidia diváci 8. a 9. novembra.