Európsky šampionát ťahačov zaujme aj na SLOVAKIA RINGU

Jeden z najatraktívnejších a divácky najobľúbenejších motoristických seriálov - Majstrovstvá Európy preteky ťahačov na okruhu (FIA ETRC) zažije svoju premiéru na SLOVAKIA RINGU v polke júla. Uplynulý víkend sa na talianskom okruhu v Misane konalo jeho druhé tohtoročné podujatie. Dominovali Česi a o akciu ani tentokrát nebola núdza.

Preteky vyše päťtonových špeciálov - ťahačov sú skutočným diváckym fenoménom už niekoľko desaťročí od vzniku tohto seriálu. Svoje zastúpenie v ňom má aj český tím Buggyra International Racing System, ktorý žne pravidelné úspechy. Tak ako uplynulý víkend v Taliansku, keď si pretekár Adam Lacko vyjazdil neuveriteľné tri zo štyroch možných víťazstiev. Štvoro pretekov čaká na slovenské publikum aj u nás na SLOVAKIA RINGU 14. až 16. júla.

Čech Lacko zažil na okruhu v Misane skutočne vysnený víkend, ktorý začal najtesnejším kvalifikačným výsledkom v histórii celého šampionátu: hneď v prvej kvalifikácii porazil maďarského borca Norberta Kissa o 0,001 s! Pole position premenil jazdec Buggyra vo víťazstvo prvých pretekov, a to napriek silnému tlaku dvojnásobného šampióna Kissa, ktorý preťal cieľovú čiaru len o necelú sekundu za ním.

V druhých pretekoch sa z víťazstva tešil aktuálny Majster z Nemecka Jochen Hahn, Lacko skončil tretí za Nemkou Stephanie Halm. Český pretekár však neskôr premenil druhú pole position v jasné víťazstvo tretích víkendových pretekov, opäť pred Maďarom Kissom. Napokon štvrté a posledné preteky v Misane priniesli hetrik pre Adama Lacka, ktorý sa prebojoval z ôsmeho miesta na štarte do vedenia a nechal za sebou Stephanie Halm i tretieho Norberta Kissa. Rovnaký hetrik na tomto okruhu zažil Lacko aj pred rokom. Jeho prvé tri víťazstvá sezóny ho tak vyniesli do čela priebežného poradia európskeho šampionátu, s náskokom 12 bodov pred druhou Halmovou.

Najbližšie sa FIA ETRC ukáže na Nürburgringu začiatkom júla, po ňom nasleduje náš SLOVAKIA RING 14.-16. júla. Ten pre návštevníkov nachystal množstvo zaujímavých atrakcií a predovšetkým unikátnu TRUCK SHOW s tuctami nablýskaných ťahačov.

Spolu s Majstrovstvami sveta vytrvalostných pretekov cestných motocyklov (FIM EWC) pôjde o najvýznamnejšiu medzinárodnú premiéru na okruhu SLOVAKIA RING tento rok. FIM EWC je na programe už čoskoro, presnejšie v sobotu 24. júna. Štart osemhodinových pretekov "8 Hours of SLOVAKIA RING" je naplánovaný na 14:00, no diváci si môžu vychutnať atmosféru majstrovstiev sveta už v piatok večer na autogramiáde v uličke boxov. Na podporu domáceho publika sa tešia aj slovenské tímy a jazdci.