Európske preteky ťahačov sa v senzačnej atmosfére vracajú na Hungaroring

V dňoch 27. a 28. augusta k nám so skvelou festivalovou náladou prichádzajú viactisícovými konskými silami naplnené preteky Maďarska - Európske preteky ťahačov spojené s Festivalom, na ktorých sa za volantom Mercedesu objaví aj dvojnásobný majster Európy v kamiónových pretekoch, Norbi Kiss. Okrem vzrušujúcich pretekov sú pripravené skvelé rodinné programy a spestrí ich aj závod známeho seriálu – BlancPain GT Series.

Najväčšou novinkou sezóny 2016 je, že dvojnásobný majster Európy Norbi Kiss už nesúťaží vo farbách Oxxo Racing Team-u, ale vo farbách nemeckého Tankpool24 Racing Team-u s Mercedesom.

"Som veľmi spokojný s doterajším priebehom sezóny, veď už na druhom závode som stál na pódiu pre víťazov a na ďalšom som s Mercedesom získal prvé miesto. Teším sa, že mi debut v novom tíme a s novým kamiónom vyšiel, dúfam, že Hungaroring bude vrcholom tohtoročnej sezóny, kde sa na stupienok víťazov postavím mnohokrát. Verím, že budem jazdiť pred vypredanými tribúnami.“ – hovorí Norbi Kiss optimisticky.

Majstrovstvá Európy sú vrcholovou kategóriou kamiónových pretekov, v tejto disciplíne sa totiž majstrovstvá sveta neusporadúvajú. Na atraktívnej, z pohľadu výkonov a rozmerov výnimočnej udalosti, budú na okruhu burácať 5,5 tonové kamiónové monštrá hnané dieselovými motormi s objemom 12.412 cm3, z ktorých každý má 1200 konských síl, čo bude spolu 20.000 konských síl na okruhu.

Úroveň podujatia oproti vlaňajšku ešte stúpla, nakoľko k nám okrem Suzuki Europe Cup-u prinieslo aj nové exkluzívne preteky, a to BlancPain GT Series, na ktorých o prvé miesta súťažia najrýchlejšie luxusné autá.

V dňoch 27. – 28. augusta sa na Hungaroring oplatí zavítať nielen milovníkom kamiónového športu. Návštevníkov tejto oslavy kamiónov totiž okrem automobilových pretekov čakajú pestré rodinné programy, obrovská šou, príjemné sprievodné podujatia a nespočetné množstvo noviniek. Tento rok sa očakáva, že pretekárov príde povzbudiť viac ako 50 tisíc fanúšikov.

Tieto veľkolepé preteky ťahačov budú prebiehať v ozajstnej festivalovej atmosfére. Okrem nich totiž na ploche za Super Gold Tribúnou nájde každá veková skupina svoju obľúbenú aktivitu. V záujme spontánnej zábavy, bude s podporou Babakunyhó vytvorený detský kútik, kde sa najmenší môžu zabaviť na obrovskom hracom koberci, kým väčší môžu otestovať svoju šikovnosť prostredníctvom reflexnej-brány alebo hlavolamov.

V Múdrom pieskovisku FUTURY (FUTURA Okos Homokozója) ožije povrch piesku, ktorý sa ako živá a interaktívna hladina bude pod detskými rukami meniť na farebnú mapu. Táto špeciálna hra poskytne celej rodine spontánnu zábavu a trvalý prírodovedecký zážitok v jednom.

Na Hungaroring sa v dňoch 27. a 28. augusta presťahuje aj Palác Zázrakov (Csodák Palotája), kde sa malí aj veľkí môžu hravou formou oboznámiť s úžasnými javmi fyziky. Skvelé rozptýlenie v prestávkach medzi pretekmi zabezpečia vystavené nástroje, ktoré sa tak deťom ako aj dospelým oplatí vyskúšať a prostredníctvom nich sa môžu pokúsiť vyriešiť veľké tajomstvá.

Popritom na milovníkov remesiel bude čakať Kidsoasis, kde deti spolu so svojimi rodičmi môžu skladať, navliekať koráliky a deti si dokonca môžu vypýtať aj originálne sľudové tetovanie.

V Meste Divokého Západu (Vadnyugati Város) sa väčší môžu ponoriť do tajomstiev ryžovania zlata a na Mobilných Dráhach Talmácsi (Talmácsi Mobil Pálya) môžu okúsiť život vo svete motoriek. Tí, ktorí túžia po autách môžu testovať nohami poháňané štvorkolesové tátoše. No a milovníci kamiónových súťaží si okrem sledovania vzrušujúcich pretekov na trati môžu porovnať svoje zručnosti vo vzájomnej súťaži prostredníctvom simulátorov.

Nájdete tu ešte rodeo - elektrického býka, skákací hrad, klaunov skladajúcich figúrky z balónov, Lienkovú Usadlosť (Katica Tanya), Magic Box a mnoho iného. Malé deti a ich rodičov budú od 10:00 do 11:00 hod., na javisku za Super Gold Tribúnou zabávať a roztancovávať milé pesničky obľúbenej skupiny Alma Együttes.