Cykloséria Bike Attack 2017 pozná svojich víťazov

Na okruhu SLOVAKIA RING vyvrcholila séria cyklistických pretekov Bike Attack 2017. Obľúbený seriál zapísaný v kalendári Slovenského zväzu cyklistiky sa skončil dramatickým špurtom pelotónu. Najrýchlejší bol Slovák Peter Maurský.

Piaty diel cestných pretekov využívajúcich najdlhší variant SLOVAKIA RINGU s dĺžkou 5922 metrov prilákal do Orechovej Potône 91 cyklistov zo Slovenska, Česka, Maďarska, Rakúska, Nemecka, Anglicka a Austrálie. Do cieľa po 10 kolách špurtoval 48-členný pelotón. Najlepší bol napokon Peter Maurský z Farlesku, ktorý zdolal tesne Čecha Jiřího Brázdila z Open Cycling Academy. Tretí došpurtoval s minimálnym odstupom jednej desatiny sekundy známy cyklokrosár Zdeněk Mlynář, juniorský majster sveta z roku 1995, ktorý zároveň vyhral hodnotenie B-kategórie mužov od 40 do 49 rokov. Zo žien finišovala na 15. mieste Andrea Juhásová z P+K Racing teamu.

Do celkového hodnotenia Bike Attack 2017 sa mohli započítať len výsledky cyklistov, ktorí absolvovali kompletný seriál. Víťazom hlavnej A-kategórie sa stal Viktor Feťko z Martina, ktorému na tento triumf po víťazstvách v 3. a 4. pretekoch stačilo dokončiť posledné preteky na 13. mieste. Medzi juniormi sa teší Péter Herégi z maďarského tímu Brigetio KSE. B-kategóriu vyhral celkovo Ľuboš Miklovič zo SLOVAKIA RINGU, medzi seniormi od 50 do 59 rokov dvihol pohár nad hlavu Rakúšan Hermann König z ARBÖ RC Trumau. Prvenstvo v kategórii žien slávi Austrálčanka Samantha Dayová pred Slovenkou Michaelou Svetkovičovou.

Rozlúčkou s cyklistickou sezónou na okruhu SLOVAKIA RING budú vytrvalostné preteky Bike Attack 100, ktorý sa pôjde 15. októbra 2017.