Cyklistická 24-hodinovka sľubuje nové rekordy

Cyklistické preteky 24h SLOVAKIA RING Cycling Race prinášajú rok po roku stále nové rekordy a neuveriteľné športové výkony. Okruh SLOVAKIA RING je aj vďaka nim známy nielen ako miesto špičkových motoristických podujatí. Koncom júna sa tu opäť zídu stovky odhodlaných cyklistov.

Prihlášky na toto výnimočné vytrvalostné podujatie sa spustili už v decembri a doteraz je prihlásených 256 športovcov rovnako z profesionálnych, ako aj z amatérskych radov. Tak ako doposiaľ budú tímy pozostávať z minimálne dvoch a maximálne ôsmich členov. Boj s vlastnou výdržou a odhodlaním sa spustí 28. júna presne o 12:00. Minulý rok dokázal víťazný 6-členný tím Pro Cycling Dexter odjazdiť za 24 hodín rekordných 976,8 km s priemernou rýchlosťou 42,86 km/h! Celkovo druhý, len 4-členný tím Cyklisti Trnava spravil za rovnaký čas o necelých 6 km menej.

Výkonnostné štatistiky sa na podujatí 24h SLOVAKIA RING Cycling Race zlepšujú z roka na rok a môžeme očakávať, že sa koncom júna budú rekordy lámať znovu. Nezabúdajme tiež na sólo cyklistov, ktorí absolvujú celých 24 hodín na bicykli úplne sami. Minulý rok dokázal najrýchlejší z nich Daniel Polman odkrúžiť 911,68 km, čo je vzdialenosť z Bratislavy do Milána!

Prihlášky sú stále otvorené pre širokú verejnosť, ale i firmy, ktoré môžu využiť toto podujatie na netradičný, no užitočný tímbilding. Počas celých 24 hodín bude k dispozícii aj okruhová reštaurácia a voľné sú tiež kapacity hotela Ring***. Svoje zázemie však môžu tímy rozložiť tiež v garážach a zákulisí - paddocku okruhu. 24h SLOVAKIA RING Cycling Race je na programe 28. a 29. júna.