Cyklistická 24 hodinovka na SLOVAKIA RINGU pozná svojich víťazov

Až 89 tímov, 357 pretekárov, najvyššia prejdená vzdialenosť 953,12 km a teploty dosahujúce až 33°C. Aj tak by sa dal v skratke zhrnúť druhý ročník 24-hodinového cyklistického maratónu 24H SLOVAKIA RING cycling race 2015, ktorý sa konal 2. a 3. júla v Orechovej Potôni.

Podujatie, ktoré každoročne priťahuje záujem a pozornosť verejnosti aj tento rok preverilo vôľu a výdrž mnohých účastníkov z viacerých krajín Európy (Maďarsko, Poľsko, Rakúsko, Rusko, Česko). Podujatie si nenechali ujsť ani známe osobnosti. Na štart sa postavil, napríklad Matej Cifra, známy ako Sajfa, Martin Madej, biatlonistka Ľubomíra Kalinová či futbalista Filip Šebo.

Jediný profesionálny okruh SLOVAKIA RING v Orechovej Potôni sa stal svedkom prekonania rekordu z minulého roku. Dominik Mellen si v kategórii sólo muži právom vyslúžil prvé miesto so 156 zajazdenými kolami, celkovým časom stráveným na trati 22:59:56 a prejdenou vzdialenosťou 923,52 kilometrov. To všetko pri priemernej cestovnej rýchlosti 40,15 km/h.

Prvou v kategórii ženy sa stala Andrea Kaszmanova s časom na trati 15:37:38 a prejdenou vzdialenosťou 408,48 km.

Najväčšiu prejdenú vzdialenosť, 953,12 kilometrov, dosiahol mužský šesťčlenný tím PRO CYCLING.sk – Dexter. Jeho členovia spolu prešli až 161 kôl a na trati strávili čas 22:54:05 s priemernou cestovnou rýchlosťou 41,62 km/h.

Pretekári mohli súťažiť v rôznych kategóriách, a to buď ako jednotlivci, alebo zostaviť štafetové tímy z dvoch, štyroch, šiestich či ôsmich cyklistov.

V rámci pretekov jednotlivcov sa zároveň konali neoficiálne Majstrovstvá Slovenska v cestnej cyklistike, víťazom ktorých sa stal Dominik Mellen, druhé miesto obsadil Robert Kommenda a pohár za tretie miesto si odniesol Roman Vagner.