Carboniacup opäť na Slovensku

Na našom SLOVAKIA RINGU privítame v pondelok 14. septembra opäť český seriál Shadows Carbonia Cup, ktorý sa tak prehupne do svojej záverečnej tretiny sezóny 2015. Na náš okruh mieri viac ako 80 jazdcov.

V skupine A upravených cestovných automobilov sa prihlásilo 24 jazdcov, vedie zatiaľ Jan Francis Semlbauer s BMW 1, za ním figuruje Radek Hort a 3. miesto drží Milan Valášek.

Na štart slovenského okruhu sa postaví aj Dennis Waszek s Ferrari 430 GT3, Michal Novák s Porsche Cup, Alex Šuhajda s Renaultom Clio, Dlugoš so Škodou Felicia a ďalší slovenskí jazdci Silárd a Fillová na Škodách Octavia. Otto Svoboda privezie Škodu 130 RS, Dušan Vicen BMW E36 GT a Karel Kováč BMW Z3M Coupé.

Divize B sériových cestovných automobilov privíta 18 pretekárskych strojov. Vedúcim jazdcom je zatiaľ Čech Zbyněk Čurda na BMW, pred Stanislavom Šedivcom na Corvette ZR1 a Zdeňkom Čurdom s BMW 330 Ci. Okrem nich odštartujú aj Vojtěch Chaura jr. na BMW E30, Lubomír Světinský s BMW, Tomáš Barták na Porsche Cayman S, Robert Wolf s Fordem Mustang, Milota a Mareček s Nissanem GTR, Anton Alexejev a Boleslaw Waszek s Corvette.

Medzi špeciálmi je prihlásených 18 veľmi rýchlych Caterhamov, KTM X Bow, či Radicalov. S dvoma prototypmi Radical si prídu zapretekať Rudolf Radič a Libor Maděra, vidieť budeme môcť aj prototyp Praga R1 s Alešom Jiráskom, do bojov sa zapojí Michal Vítek, Michal Rejman, Zdeněk Pekárek, Jakub a Martin Křečkovci alebo Bernhard Kranzlmuller so špeciálmi Caterham, ten ostatný spomenutý s motorom Duratec.

Skupina D monopostov má zatiaľ zahlásených 7 formúl, medzi ktorými nájdete napríklad Věru Vostrú Petrů s Tomisom 99-02, jej manžela Michala Petrů s Van Diemenom RF02, Miroslav Nižňanský privezie Opel Lotus a dvojice Nemcov Mathias Stark a Helga Heinrich svoje Formuly Renault 2,0.

Spoločnú klasifikáciu skupín C+D vedie Michal Rejman s Caterhamom, pred Jaroslavom Novákom a 3. miesto patrí Michalovi Petrů s formulou Van Diemen.