Carbonia Cup na SLOVAKIA RINGU rozdal karty pred finále

Dvoje pretekov českého Carbonia Cupu na našom okruhu SLOVAKIA RING prinieslo opäť zaujímavé súboje. Medzinárodný charakter pretekov podčiarkovalo množstvo jazdcov nielen z Česka, ale aj Rakúska, Poľska a Nemecka. Celkovo sa na trať dostalo až 77 vozidiel v príjemnom letnom počasí. Dvojitá porcia jazdenia znamenala, že do celkového hodnotenia si bodujúci pretekári mohli pripísať oveľa viac bodov, ako boli zvyknutí. Sezónu uzavrú v českom Moste.

V triede A2 sa z dvoch víťazstiev tešil Slovák Michal Malíček na Renaulte Clio. Aj v triede A7 si so svojom Octaviou dobre počínal slovenský jazdec Pavol Silárd. V druhých pretekoch musel odstúpiť a tak víťazstvo pripadlo Rakúšanovi Hotzleithnerovi na Lotuse Elise. V najsilnejšej triede A9 sa dvakrát radoval Martin Jansa s Porsche 997. Celkovo štartovalo až 30 vozidiel.

Slušný počet automobilov (18) sa prihlásil aj do skupiny B. Najviac pozornosti zrejme pútala Corvette ZR1 s pilotom Boleslavom Waszekom v skupine B5.

Aj skupina C prekvapila svojou početnosťou. Špeciály Caterham, Radical či KTM X-Bow tentoraz doplnila aj „lietajúca“ Praga R1, pre technické problémy však svoju rýchlosť nepretavil do dobrého výsledku.

Piata sezóna Carbonia Cupu sa skončí ôsmou jazdou na okruhu v Moste v Českej republike.