Bohatý program Veľkej ceny Slovenska

Veľká cena Slovenska pretekov cestných automobilov na okruhu je predo dvermi. Už tento víkend (21.-23. augusta) predvedú vzrušujúce súboje na trati tí najlepší z najlepších celej strednej Európy. Na veľký pretekársky víkend sa okrem plejády pretekárov chystá aj množstvo divákov.

Veľkým lákadlom je určite exhibícia formuly 1, ako aj ďalších výnimočných strojov a jazdcov. V nedeľu medzi 12:55 a 14:25 ukáže svoje čaro monopost F1 Toro Rosso STR1 s rakúskym pilotom Ingom Gerstlom. Na trati SLOVAKIA RINGU sa postupne ukáže aj výkonný monopost GP2 a vozidlo Chevrolet SS európskej série NASCAR so slovenským jazdcom Christianom Malchárkom. Dvoch šťastlivcov z radu divákov prevezú v rámci exhibičnej jazdy aj Maťo Homola (FIA ETCC) na Seate Leon Cup Racer a dvojmiestna Formula Renault od Procar Motorsport. Oko diváka určite poteší relyová Škoda Fabia S2000 s talentovaným českým jazdcom Mirkom Jakešom (B.R.T. Racing).

Exhibícii predchádza autogramiáda týchto a ďalších pretekárov ako je Štefan Rosina, Miro Konôpka či „dakarista“ Ivan Jakeš. Podpisová akcia v zákulisí – paddocku prebehne v nedeľu od 11:30h do 12:00h. Na rýchlostnej dráhe SLOVAKIA RINGU sa tak po prvýkrát spolu ukáže plejáda najznámejších a najúspešnejších slovenských pretekárov: Rosina, Konôpka, Homola, Gonda, Malchárek, v spojení s ďalšími hviezdami nielen slovenského motoršportu.

Hlavným víkendovým programom sú tréningy, kvalifikácie a série pretekov pod hlavičkou šampionátu FIA Stredoeurópskej trofeje (FIA CEZ Trophy) v spojení s bojom o prestížny pohár ESET V4 Cup. Divízia D4 cestných vozidiel od touring cars po GT3 v piatok absolvuje okrem voľných tréningov aj popoludňajšiu kvalifikáciu do vytrvalostných pretekov.

V sobotu sa vozidlá D4 (s objemom do 2000 cm3) postavia na štart šprintových pretekov (v trvaní 25 min), a to o 12:05 (D4 s objemom do 2000 cm3) a 13:05 (D4 nad 2000 cm3). Po nich, o 14:05, nasledujú preteky formúl divízie D2. Následne o 16:55 odštartujú hodinové vytrvalostné preteky D4 s povinnými výmenami jazdcov. Obzvlášť zaujímavé bude sledovať Štefana Rosinu, ktorý v polovici pretekov uteká cez uličku boxov a presadá do druhého auta.

Nedeľňajší program začína tak ako v sobotu už o 8:45. Presne na obed odštartujú druhé víkendové preteky formúl D2, vypísané na 10 kôl. Po nich nasleduje spomínaná exhibícia, na ktorú o 14:25 nadväzujú preteky najsilnejších vozidiel D4.

Spolu s hlavnými divíziami FIA CEZ Trophy a ESET V4 Cup doplnia akciu na trati vždy vzrušujúce súboje cestovných vozidiel v seriáli ESET TWC a Hankook RCM Cup s „bojovnými“ vozidlami Suzuki Swift.

Návštevníkov čakajú aj žrebovacie súťaže, s atraktívnymi cenami v podobe race taxi na dvojmiestnej formule, Arieli Atom, KTM či Seate Leon Cup Racer s Maťom Homolom (FIA ETCC).

Veľká cena Slovenska pretekov cestných automobilov na okruhu prichádza po šiestykrát na okruh SLOVAKIA RING. Nabitý program ponúkne akciu a zábavu, ktoré skvele zakončia túto horúcu letnú sezónu.