AUTO SHOW na SLOVAKIA RINGU uzavrie motoristickú sezónu

Koniec motoristickej športovej sezóny na Slovensku patrí už tradične exhibičnej AUTO SHOW na okruhu SLOVAKIA RING. 2. a 3. novembra privítajú už po deviatykrát zimnú prestávku špičky všetkých disciplín.

Aj keď je AUTO SHOW v princípe súťažou rely, pravidelne tu stretávame skvelých jazdcov z okruhových disciplín (Štefan Rosina, Maťo Homola), pretekov automobilov do vrchu (Ján Lipták, Denis Pavlík, Martin Juhás), relykrosu a autokrosu a samozrejme z Majstrovstiev Slovenska v rely. Práve v tejto dominujúcej disciplíne nechýba napríklad legendárny Prešovčan Igor Drotár, ktorý si oblieka pretekársku kombinézu od roku 1973. Netreba zabudnúť ani na mnohonásobného Majstra Slovenska v rely Poliaka Grzegorza Grzyba, či nádej slovenskej rely Martina Kočiho, alebo ostrieľaného Tomáša Kukučku. Minulý rok sa sem prihlásilo až 67 posádok.

Trate AUTO SHOW sú svojím charakterom každému veľmi dobre známe; diváci si užijú bleskový štart nadupaných vozidiel R5 či WRC priamo uprostred paddocku, na konci ktorého musia jazdci zvládnuť pomerne ostrý výjazd smerom na rýchlostnú dráhu okruhu, resp. na úzke a kľukaté obslužné komunikácie. Kľukaté sú aj samotné trate, ktoré kombinujú rýchle pasáže širokého asfaltu rýchlostnej dráhy SLOVAKIA RINGU, v spojení s úzkymi prechodmi medzi bariérami so šotolinou či blatom. Život za volantom komplikujú tiež spomaľovače z pneumatík, či opäť úzke prejazdy tunelmi a obslužnými komunikáciami.

AUTO SHOW je teda miestom, kde sa v pohodlí zákulisia nášho prvého permanentného okruhu stretnú jazdci a tímy všetkých disciplín. Pre divákov je to možnosť osobne sa porozprávať s najlepšími jazdcami Slovenska. Z krytej tribúny navyše vidno väčšinu trate a v prípade typického jesenného počasia sa môžu návštevníci zohriať a občerstviť v reštaurácii okruhu.

Časový harmonogram ako aj mapy KESKO MOBILE AUTO SHOW 2018 zverejní organizátor najneskôr niekoľko dní pred podujatím.

Kým však profesionálne pretekárske stroje so svojimi posádkami zavítajú do Orechovej Potône, má okruh SLOVAKIA RING prichystaných ešte niekoľko termínov pre voľné jazdy. Motocyklová verejnosť si môže u nás zajazdiť 18. októbra medzi 14:00-17:00 a 20. októbra medzi 10:00-16:00. Automobily dostanú priestor 21. októbra od 10:00 do 16:00 a 28. októbra medzi 13:30 a 16:30. K dispozícii sú samozrejme aj športové vozidlá prevádzkované okruhom SLOVAKIA RING.