Acceleration 2014 ovládol Slovakia Ring

Pretekársky okruh SLOVAKIA RING patril minulý víkend hudobnej aj motoristickej zábave, vďaka podujatiu Acceleration 2014. Zaujímavý víkend prilákal do Orechovej Potône vyše 15 tisíc divákov.

Piatková oslava 80. a 90 rokov s Davidom Hasselhoffom bola vypredaná. Hviezdy ako Rick Astley, Turbo B!/Snap, Samantha Fox, Vengaboys, Twenty 4 Seven, DJ Sash!, 2 Unlimited a Maduar dokázali roztancovať davy a v areáli SLOVAKIA RINGU vládla skvelá nálada. Vystupujúci umelci neskrývali nadšenie a ďakovali divákom počas celého koncertu, ktorý organizovala holandská agentúra ISRA B.V.

Motoristická časť víkendu priniesla slovenským divákom aj exhibičnú jazdu Richarda Gondu s Formulou Acceleration 1. V monoposte s 550 konskými silami 20-ročný Banskobystričan dobre reprezentuje Slovensko v šampionáte FA1, kde mu patrí 3. miesto. Zvuk 4-litrového osemvalca Zytek prilákal množstvo jeho fanúšikov, ktorí mali možnosť získať fotografiu či podpis nášho talentovaného športovca.

V šampionáte netradične vyzerajúcich vozidiel v sérii MW-V6 Pickup sme mali trojnásobné zastúpenie. A na stupňoch víťazov sa postupne objavili všetci pretekári pod slovenskou vlajkou. Christian Malchárek bral 3. miesto v 1. pretekoch, v druhých sa tam dostal Maďar Attila Bárta jazdiaci so slovenskou licenciou. Z tretej jazdy si pohár za 2. miesto odniesol Filip Sládečka.

V pretekoch Legends Supercup mohli diváci vidieť až štvoro pretekov. Najvyrovnanejšia bola posledná štvrtá jazda. Do posledného kola vchádzala prvá pätica pretekárov s rozostupom 0,163 sekundy! A bol medzi nimi aj nás Samuel Sládečka, no v prvej zákrute v súboji zo súperom vyletel z trate.

Formát Acceleration priniesol na SLOVAKIA RING aj motocyklové preteky. V nich sa z prvenstva tešili slovenskí jazdci Rado Dulík (v kategórii Eurostock 1000) a Roman Kudlík (Eurostock 600).