Acceleration 2014: hudobné hviezdy a preteky

Celkovo 33 vozidiel sa postavilo na štartový rošt prvého podujatia Acceleration 2014 v portugalskom Portimão. Po dvoch rokoch príprav si tak prví fanúšikovia mohli naplno vychutnať skvelé koncerty a motoristické preteky.

V piatok večer otvoril David Hasselhoff, v úlohe moderátora, festival „Celebrating the 80s and 90s with the Hoff.“ Na pódiu sa postupne predstavili Twenty 4 Seven, Turbo B / Snap, Samantha Fox, DJ Sash, Haddaway, 2 Unlimited and Xutos & Pontapés. V sobotu popoludní pokračovala hudobná časť v podaní známych „dídžejov“ ako Djeff Afrozila, Kura, DJ Ride, Pete Tha Zouk a W&W.

Na trati sa postupne vystriedali rôzne kategórie s najrozmanitejšími vozidlami. V triede formúl FA1 štartoval aj náš Richard Gonda. Ten sa kvalifikoval na skvelom 4. mieste a v prvých pretekoch skončil na výbornej 5. priečke. Druhé preteky po tvrdom súboji so Švédom Felixom Rosenqvistom nedokončil. Okrem formúl sa predviedli aj autá v Legend SuperCup a MW-V6 Pickup Series.

Šampionát aj festival pokračujú už tento víkend na španielskom okruhu Navarra. U nás sa rýchle autá a hudobné hviezdy Acceleration 2014 ukážu 4. až 6. júla.