5. Auto Show 2014 dôstojne uzavrela sezónu na okruhu SLOVAKIA RING

Zima sa pomaly, ale o to istejšie blíži a tak nečudo, že s ňou prichádza aj záver sezóny automobilových súťaží. Aj v tomto roku uzatvorilo slovenskú sezónu podujatie Auto Show, ktoré sa konalo 9. novembra v areáli jediného slovenského pretekárskeho okruhu SLOVAKIA RING.

Auto Show v tomto roku odštartovala už po piaty, jubilejný raz. Na štart prilákala opäť viac súťažiacich, ale aj divákov, ktorí využili jeden z posledných pekných slnečných dní a prišli sa na SLOVAKIA RING potešiť pohľadom na rýchlo jazdiace rally vozidlá, ktoré sa počas celého dňa naháňali po umelo vytvorených rýchlostných skúškach. Tie sa podarilo, rovnako ako v minulosti, vytvoriť spojením samotnej pretekárskej dráhy s obslužnými komunikáciami, pričom nechýbali úzke prejazdy medzi zvodidlami či tunelmi. Novinkou bolo zaradenie šotolinového úseku, ale aj menšieho horizontu, na ktorom súťažiace autá strácali pôdu pod kolesami, čím potešili približne päťtisíc prítomných divákov.

Napriek faktu, že sa jedná v prvom rade o show, časomiera bola prítomná a nekompromisná ako vždy. Po absolvovaní štvorice rýchlostných skúšok, ktorých spoločná dĺžka presahovala 44 kilometrov, sa z víťazstva tešil jazdec slovenského RUFA Šport Teamu, Tomáš Kostka s vozidlom Ford Fiesta RS WRC. Tomášovi sa pritom Auto Show podarilo vyhrať už tretíkrát po sebe. Z druhého miesta absolútneho poradia sa tešil Slovakia World Rally Team spoločne so súrodeneckou posádkou, Jarom a Erikom Melichárekovcami, ktorí sa slovenským divákom predstavili po viac ako ročnej pauze. Tú využili na svoje štarty v rámci Majstrovstiev sveta v rally a na 5. Auto Show 2014 doviezli aj svoj Ford Fiesta RS WRC, s ktorým reprezentovali počas sezóny Slovensko. Tretia priečka ostala rovnako v rukách RUFA Šport Teamu, v tomto prípade zásluhou Grzegorza Grzyba, ktorého na SLOVAKIA RINGu premiérovo navigoval Miro Králik.


Záverom sa určite dá konštatovať, že práve ukončená 5. Auto Show 2014 vo všetkej počestnosti a dôstojnosti uzavrela tohtoročnú rally sezónu. Už po piatykrát v rade podujatie dokázalo, že jeho organizácia je na vysokej úrovni a jazdci a ich tímy sem radi chodia, čoho dôkazom je aj neustále narastajúca popularita tohto podujatia.

Miro Majláth