Návšteva veľvyslancov

18.7.2023, Orechová Potôň - Počas 28. Inovačného dňa Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí ku nám zavítalo vyše 20 zahraničných veľvyslancov pôsobiacich na Slovensku.

Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ingrid Brocková predstavila 11. júla 2023 na Slovakia Ringu zahraničným veľvyslankyniam a veľvyslancom slovenskú technologickú spoločnosť Mobility & Innovation Production, ktorá je európskym lídrom vo vývoji bezemisných mestských autobusov využívajúcich ultraľahkú kompozitnú konštrukciu karosérie.

Nízkopodlažné vodíkovo-elektrické autobusy sú úplne homologizované pre cesty v krajinách EÚ. V súčasnosti prebieha malosériová výroba ako elektrickej, tak aj vodíkom poháňanej verzie.
Viac informácií sa dozviete TU.

Veľvyslanci sa zároveň oboznámili s fungovaním celého motoršportového komplexu SLOVAKIA RING, nahliadli priamo do útrob riadiacej veže, či si vychutnali pohľad z hlavnej tribúny na ohlušujúce motorky v rámci voľných tréningov.

Inovačné dni sú jedným z nástrojov ekonomickej diplomacie, ktorých cieľom je priblížiť každý mesiac zahraničným veľvyslankyniam a veľvyslancom úspešné slovenské inovatívne firmy a vedecko-výskumné inštitúcie. Zahraničným partnerom tak aj prostredníctvom oficiálnych predstaviteľov ich domovských krajín na Slovensku predstavuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí príbehy firiem, ktoré vo svojich oblastiach vynikajú a dosahujú výrazné medzinárodné úspechy.

@mzv.sk