Rekordný 2. ročník 24h karting race of Slovakia

Orechová Potôň, 14.5.2023 - Najväčšie podujatie vytrvalostných motokárových pretekov SWS (Sodi World Series) v histórii pozná svojich víťazov. Po 24 hodinách tvrdého zápolenia najlepšie obstál a svoje prvenstvo si odnáša iba dvojčlenný švajčiarsky tím EIRIZ Pro, nasledovaný slovenským tímom Young & Wild a tretím KMRS Racing tímom z Belgicka.

Počas víkendu 13.-14. mája sa zišlo na motokárovej trati na SLOVAKIA RINGU vyše 320 jazdcov z 15 krajín Európy, aby si medzi sebou zmerali sily počas 24h vytrvalostných pretekov na rovnocenných motokárach značky Sodi. Na štart druhého ročníka 24hodinovky sa postavilo a presne o 12h na sobotné poludnie odštartovalo 60 motokár, čim sa toto podujatie stalo najväčším vytrvalostným podujatím pretekov SODI v jeho histórii.

Víťazný, iba dvojčlenný tím kategórie PRO v zložení Tom Chiappe a Gregory Morin (obaja pôvodom z Francúzska), „natočil“ spolu 1099 kôl, čo predstavuje vyše 1270km. Počas 24h absolvovali spolu povinne 30 zastávok v boxoch na výmenu motokár a striedanie jazdcov. Tí na trati museli zvádzať tesné vzájomné súboje nie len medzi sebou, ale hlavne s počasím, keďže sa posledná tretina pretekov odohrávala za výdatného a vytrvalého dažďa.

Do bojov o cenné body celkovej klasifikácie pretekov SODI sa zapojilo aj 8 slovenských tímov. Z nich najúspešnejším, a podobne ako minulý rok celkovo druhým, sa stal štvorčlenný tím YOUNG & WILD v zložení – Simon Suchovský, Levente Szabo zo Slovenska, Zdenek Ostadal z Česka a Ludo Bayeux z Francúzska.

V kategórii GOLD si najlepšie počínal tím DBR-RACING GERMANY pred NFS24 RACING TEAMOM z Ukrajiny a tímom CAFE RACING GENTLEMANS zo Slovenska.

V kategórii SILVER uspel maďarský tím OKLAY RACING, druhé miesto patrilo SKR Junior 1 tímu z Bulharska a tretie miesto obsadil tím NFS TORPEDOES z Ukrajiny.

Promotérom podujatia a spoluorganizátorom bol bulharský tím Karting Events Bulgaria, ktorý má s organizovaním podobných pretekov v Európe dlhoročné skúsenosti. Pretekalo sa na identických motokárach SODI SR4 s výkonom 13k určených pre bežnú verejnosť.

SWS preteky

Preteky Sodi World Series patria k najväčším motokárovým pretekom na svete určeným širokej verejnosti. Organizujú sa vo vyše 200 krajinách sveta, zapojiť do nich sa môže v podstate hocikto, stačí sa prihlásiť do lokálnych pretekov organizovaných v jednotlivých krajinách a motokárových centrách, ktoré prevádzkujú svoje požičovne motokár značky SODI. Celkovo ide o najjednoduchšie a cenovo najdostupnejšie pretekanie, keďže sa preteká na bežných motokárach z požičovne pre verejnosť.

Uplynulé podujatie 24h hodinových pretekov SWS bolo výborným testom a pozvánkou zároveň na svetové finále SWS, ktoré sa uskutoční v dňoch 5.-8. júla 2023, a to na Slovensku a práve v motokárovom centre na SLOVAKIA RINGU. Stretnú sa tu tak tí najlepší z najlepších z celého sveta!

Viac informácii a výsledky nájdete na web stránke: https://slovakiaring.sk/sk/24h-karting-race-of-slovakia


Fotogaléria z podujatia


Tlačová správa a výsledky na stiahnutie