Diósförgepatony, 2021. május 18. – Kiállítások és workshopok jövőbeni megvalósításához alkalmas tér kerül kialakításra a Slovakia Ring területén a Mobileum hátárokon átnyúló projektjének keretén belül. Az Interreg V-A Szlovákia- Magyarország Együttműködési Program keretén belül a Slovakia Ring területén egy új interaktív kiállító tér kerül kialakításra a sportközpont főépületének bővítésével.

A Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft. nevű magyarországi projekt partner egy digitális élményközpontot és interaktív kiállító teret működtet Győr városában, ahol hétköznaponként iskolai osztályok és szombatonként családok, egyéni látogatók alkothatnak, játszva tanulhatnak, felfedezhetik és kipróbálhatják a legújabb infokommunikációs és digitális eszközöket. A projekt keretén belül a partner fő célja tovább bővíteni szolgáltatáspalettáját, valamint új interaktív szimulátorok, slotting pálya és egyéb szükséges eszközök beszerzésével, kialakítani egy digitális alkotóműhelyt.

A célcsoportot illetően a Mobilis leginkább diákokra fókuszál, a Slovakia Ring pedig a motorsport rajongóira, valamint egyre inkább a családokra is épít. A kiegészítő attrakciók az autóversenyek és események fiatalabb látogatóit célozzák, kiegészítő szolgáltatást kínálva számukra.
A célcsoportok széles körű elérése érdekében közös promóciós tevékenységek, népszerűsítő kampányok szervezése is a projekt szerves részét képezi.

A projekt során a vezető partner szerepét a Výcvikové zariadenie pre vodičov s.r.o. - Szlovákia legnagyobb autómotorsport pályájának a Slovakia Ringnek a tulajdonosa tölti be. A Slovakia Ring több funkciós műszaki sportkomplexum, amely évente mintegy 40 ezer külföldi turistát vonz a térségbe. A létesítmény folyamatosan bővíti szolgáltatási palettáját. Az utóbbi években a Közlekedésbiztonsági és Vezetéstechnikai Központ, off-road és gokart pályák mellett a családokat is igyekszik érdekes program lehetőségekkel megszólítani, ilyen például a versenypálya közvetlen közelében elhelyezkedő Malkia Park és Katonai Múzeum.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt címe:

MOBILEUM - Cooperation of mobility related interactive science exhibitions

Projekt azonosítószáma:

SKHU/1902/1.1/086

Támogatási program:

Interreg V-A Szlovákia- Magyarország Együttműködési Program

Vezető partner (SK): Výcvikové zariadenie pre vodičov s.r.o. (Kft.)

Projekt partner (HU): Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft.

Projekt teljes költsége: 932 185,36 EUR

Megítélt támogatás összege: 792 357,54 EUR

Költségek – Vezető Partner:

Elszámolható költségek összesen: 468 371,09 EUR

A VP által elnyert Európai Regionális Fejlesztési

Alap társfinanszírozás összege (85 %): 398 115,42 EUR

Önerő (15%): 70 255,67 EUR

Projektidőszak:

2020. október 1. - 2022. szeptember 30.

„Jelen sajtó közlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Únió hivatalos álláspontját“.

www.skhu.eu

Kapcsolattartó a sajtó felé:

Ing. Peter Pecze

Marketing igazgató

Email: pecze@slovakiaring.sk

Mobil: +421 911 423 134

Web: www.slovakiaring.sk