REN1148

Hotel Ring nezaostáva za trendmi svetovej gastronómie. Náš šéfkuchár Janák "Szabi" Szabocs postavil svoje kulinárske umenie na základoch miestnej kultúry, produktov a na receptoch našich starých mám. Všetko zároveň spája s modernými postupmi.

Aby jedlo bolo chutné a nutričné, potrebuje svoje prísady: čerstvé suroviny, dobrú kuchyňu a v neposlednom rade kuchára, ktorý varí hlavou, srdcom a dušou. Pre ktorého je práca záľubou. Náš šéfkuchár Janák Szabocs (alias „Szabi“) je stelesnením týchto vlastností.

Svet kuchyne ho priťahuje už od 11 rokov. Gastronómiu vyštudoval v Anglicku. V meste Yorkshire neskôr 12 rokov získaval skúsenosti v prestížnych reštauráciách. Najprv posilnil tím v reštaurácii Olive Tree, ktorá bola ocenená Michelinovou hviezdou. Neskôr zakotvil v "domácom" gastro pube Moor Vaults, kde svoju kuchyňu postavil na lokálnych a domácich surovinách. Domáca výroba klobás, džemov a iných dobrôt z vlastného chovu a záhrady sú preňho samozrejmosťou. Nebojí sa výziev a rád posúva hranice varenia, ktoré vychádzajú z miestneho mikroregiónu. Rovnako ako v zahraničí, aj doma získal ocenenie za prvé miesto v regionálnej súťaži "Najchutnejšie jedlo Žitného ostrova". Prekvapil skvelým bažantom, pripraveným na miestnej zelenine a miestnom červenom víne. Svoj tím vedie osobnými skúsenosťami, humorom a s vášňou pre gastronómiu. Jeho cieľom je, aby hostia vždy odchádzali usmiati, spokojní a s prianím ďalšej návštevy.

Ak by sa nás niekto opýtal, aký je náš „Szabi“ kuchár, povedali by sme len toľko: určite sa môže porovnávať s tými najlepšími! Tak, ako svetoznámy šéfkuchár Kalman Kalla, ktorý varil aj pre kráľovnú Alžbetu II., aj náš „Szabi“ sa orientuje na domáce jedlá, ktoré vychádzajú z tradície miestneho regiónu, kedysi nazývaného "Kukónia". Jeho domácimi špecialitami by dozaista nepohrdli ani najväčší aristokrati.

Kontaktujte ho

Szabi web
Szabolcs Janák
Executive chef