Veľká cena Slovenska čoskoro na SLOVAKIA RINGU

Tradičný vrchol motoristickej sezóny na SLOVAKIA RINGU predstavuje OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenska preteky automobilov na okruhu (17.-19.8.). Z tuctov odjazdených ročníkov bude tento deviatym na našom prvom permanentnom autodróme pri Orechovej Potôni. Návštevníkov čaká opäť nabitý program a rozmanité pretekárske stroje.

Skúsenejší fanúšik už dozaista pozná systém pretekárskych divízií a množstvo seriálov či šampionátov, ktoré sú súčasťou tohto historicky najvýznamnejšieho okruhového podujatia na Slovensku. Tak, ako po minulé roky, aj teraz uvidíme národné okruhové šampionáty Slovenska, Česka, Maďarska, Slovinska a Rakúska. Jazdci si zapretekajú aj o najznámejší pohár ESET V4 Cup.

Najväčšej obľube sa tešia divízie kapotovaných vozidiel D4 s objemami motorov do a nad 2000 cm3. Tam uvidíme od najsilnejších strojov GT3 až po cestovné a pohárové autá. Pod divíziou D4-2000 sa skrýva tiež obľúbený Mazda MX-5 Cup.

Kto sa každoročne teší na monoposty, príde si opäť na svoje s "formulovou" divíziou D2. Zo sprievodných seriálov uvidíme znovuzrodený Škoda Octavia Cup a tiež GT4 Central European Cup.

Piatkové tréningy doplnia prvé kvalifikácie, sobota prinesie už aj preteky a deň vyvrcholí opäť dvojhodinovými vytrvalostnými pretekmi FIA CEZ Endurance / ESET V4 Cup 2h Endurance Race.

Nedeľa napokon ponúkne druhé víkendové šprinty (zvyčajne na 10 kôl) všetkých divízií a sprievodných seriálov. Charakter krátkych šprintov je divácky zaujímavý aj tým, že sú jazdci motivovaní bojovať intenzívne o každú pozíciu.

Najrýchejšie kolo v pretekoch drží Štefan Rosina s vozidlom Lamborghini Huracan GT3, ktorý 5922-metrovú trať prešiel s časom 2 min 00,566 s, priemernou rýchlosťou 176,826 km/h.

Celodennú akciu na trati môžu návštevníci doplniť návštevou zvieracieho Malkia Parku, off-roadového areálu a priľahlého Vojenského múzea. Svoje brány otvorí opäť "škola šmyku" - Centrum bezpečnej jazdy a o spríjemnenie letného počasia sa postará oddychový OMV Viva stan.

OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenska preteky automobilov na okruhu: vrchol motoristického leta pre celé rodiny so SLOVAKIA RINGOM je na programe 17. až 19. augusta.