Veľká cena s výnimočnými jazdcami a vozidlami

Podujatie OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenska preteky cestných automobilov na okruhu (VCSR) je už v plnom prúde vďaka včerajším testom a dnešným technickým preberaniam. Zajtra začínajú prvé oficiálne tréningy a kvalifikácie. Na koho sa teda môžu tešiť diváci?

Tucty jazdcov a vozidiel zaplavia trať SLOVAKIA RINGU v množstve kategórií a seriálov. Medzi najväčšie zaujímavosti bude určite patriť prototyp LMP2 Ligier JS P217 Gibson, s ktorým tím ARC Bratislava absolvoval nedávnu slávnu 24 h Le Mans. Hlučný 600-koňový osemvalec v rukách veterána a mnohonásobného Majstra Slovenska Mira Konôpku uvidíme v najvyššej kategórii D5 počas šprintových pretekov v sobotu a v nedeľu.

Ich Ligier dosahoval v Le Mans na rovinkách vyše 300 km/h. U nás, v superrýchlej zákrute č. 2 aj vďaka efektívnej aerodynamike dosahuje neuveriteľných 270 km/h. Očakávame časy pod 2 min a teda snáď najrýchlejšie preteky v histórii VCSR.

Okrem toho postaví ARC Bratislava na štart i dve vozidlá Lamborghini Huracán Super Trofeo. V šprintoch v jednom z nich odštartuje Matej Konôpka. V sobotňajšej vytrvalostnej dvojhodinovke sa za volantom vystrieda Miro Konôpka s Andym Studeničom a v druhom Lamborghini Maťo Konôpka so Zdenom Mikuláškom.

Banskobystričan Richard Gonda je známy najmä ako formulový pretekár, no svoje skúsenosti na okruhu SLOVAKIA RING tentokrát obohatí o šprinty vo vozidle BMW Z4 GT3 s výkonom 515 k. Odštartuje pod vlajkou českého tímu Šenkýř Motorsport. Gonda tento rok preteká v prestížnom seriáli Porsche Carrera Cup Deutschland.

V neposlednom rade treba spomenúť ďalšiu pretekársku dynastiu na VCSR: Jirko Malchárek so synom Christianom sa predstavia opäť v tíme Trevor Racing v krásnom BMW M6 GT3 a spoločne zabojujú vo vytrvalostných pretekoch v sobotu večer.

Netreba zabudnúť ani na autogramiádu, naplánovanú na nedeľu o 11:30. Celodenný program našej tradičnej Veľkej ceny obohatí tento víkend množstvo sprievodných pohárových seriálov a atrakcie pre celé rodiny.