SLOVAKIA RING predstavuje kalendár 2020

Práve nová moderná vonkajšia trať Slovenského motokárového centra bude určite lákať nielen profesionálne tímy, ale aj firmy a širokú verejnosť. Prevádzku spojenú s prenájmom motokár oficiálne otvoríme v priebehu marca, akonáhle to umožní počasie. Všetky informácie k tomuto motokárovému centru nájdete na novom webe www.slovakiaring.sk.

Drift Kings (28.-29.3.)

Motoristickú sezónu na SLOVAKIA RINGU otvorí koncom marca vynovený medzinárodný seriál Drift Kings. Ten nie je pre našinca úplnou neznámou, keďže si "králi kontrolovaného šmyku" získali naše publikum v predošlej reinkarnácii King of Europe. Driftovanie patrí k najrýchlejšie rastúcim disciplínam. Boduje sa všetko: presnosť jazdeckej línie, využívanie plynového pedála, dym spod pneumatík a ďalšie parametre, ktoré porotcovia hodnotia aj z telemetrie.

Power fest (18.4.)

Tradičný Power fest prinesie opäť širokú škálu zaujímavých seriálov, disciplín a hlavne skvelých áut. V prvom rade zaujmú Majstrovstvá Slovenska v šprinte, a to na dlhej štartovej rovinke SLOVAKIA RINGU s výnimočnými výkonnými vozidlami. K slovu sa samozrejme dostanú aj obľúbené tuningové špeciály, ako zvyčajne v bohatom počte. Určite zaujmú aj medzinárodné preteky v driftingu.

FIM Europe Cup Vintage Regularity

Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v jazde pravidelnosti historických motocyklov doplnia Power fest aj tento rok, ako paralelné podujatie.

Alpe Adria Championship (24.-26.4.)

Stredoeurópsky pohár pretekov cestných motocyklov na okruhu - Alpe Adria netreba zvlášť predstavovať. SLOVAKIA RING hosťuje tento seriál pravidelne od našej prvej sezóny v roku 2010. Predstavia sa tu znovu tí najlepší jazdci Slovenska a okolitých krajín, v rôznych výkonnostných triedach.

Porsche Sprint Challenge Central Europe (1.-3.5.)

Druhý ročník tohto súkromného seriálu vozidiel Porsche Cayman 718 GT4 Clubsport začne svoju sezónu opäť na SLOVAKIA RINGU. Špičkové moderné stroje legendárnej nemeckej značky spravuje organizátor seriálu - Lechner Racing, ktorý patrí rovnako k legendám svetového motoršportu.

Magic Ring Festival (8.-9.5.)

Areál SLOVAKIA RINGU sa premení do skutočne rockového šatu: organizátori Magic Ring Festival ponúknu napríklad americkú legendu Skid Row, no svoje najväčšie hity zahrajú tiež Tublatanka, Arakain, Horkýže Slýže, Desmod, Gladiator, Iné Kafe a ďalší. Lístky sú v predpredaji na www.ticketportal.sk.

OMV MaxxMotion WTCR - FIA Svetový pohár cestovných automobilov a Majstrovstvá Európy ťahačov FIA ETRC (5.-7.6.)

Vrcholné divácke podujatie sezóny je určite práve toto. Oba šampionáty zdieľali náš okruh v lete 2018, čo priviedlo organizátorov k myšlienke spoločného podujatia aj tento rok. Bude sa skutočne na čo dívať: cestovné automobily v rukách svetovej ligy tých najlepších pretekárov si nedarujú ani centimeter navyše a preteky sú tak vždy napínavé. Rovnako aj preteky monštróznych, supervýkonných ťahačov FIA ETRC. Skvelý program bude opäť ladený nielen pre fanúšikov, ale pre celé rodiny.

24h SLOVAKIA RING Cycling Race (24.-25.6.)

Už 7. ročník najväčšieho slovenského cyklistického maratónu predvedie opäť nadľudské športové výkony. Na jednej trati sa zídu tucty amatérskych, ale aj profesionálnych cyklistov. Mnoho jednotlivcov doplnia viacčlenné tímy, ktoré chcú opäť atakovať takmer 1000 najazdených kilometrov za 24 hodín.

Histo Cup (15.-16.8.)

Preteky historických pretekárskych vozidiel pravidelne lákajú množstvo fanúšikov. Kapotované veterány, monoposty a vyladený zvuk motorov, ktoré sú magickou spomienkou legendárnych čias motoršportu.

OMV MaxxMotion Veľká cena SR (21.-23.8.)

OMV MaxxMotion Veľká cena SR preteky cestných automobilov na okruhu má za sebou vyše 40 ročníkov, z toho 11. po sebe bude opäť pochopiteľne u nás. Množstvo kategórií od cestovných áut, cez silné a krásne GT3, divízia formúl či prototypov - to všetko rozozvučí náš okruh počas troch nezabudnuteľných dní, s programom od rána do večera. Každý rok lákajú najlepše autá a jazdci Slovenska (a okolitých krajín) tisíce fanúšikov. Tí majú okrem akcie na trati aj množstvo zábavy v celom areáli okruhu.

Military Day (26.9.)

Zraz vojenskej historickej techniky sa točí opäť okolo nášho Vojenského múzea, ktoré láka množstvo zvedavcov a fanúšikov techniky najmä bývalej československej armády. Zo statických exponátov sa stávajú pohyblivé a tento ročník sľubuje znovu množstvo zábavy.

Cena Slovenska (2.-4.10.)

Preteky cestných motocyklov na okruhu sú neodmysliteľnou súčasťou kalendára SLOVAKIA RINGU. Najlepší jazdci Slovenska, ale aj okolitých krajín si počas národných majstrovstiev zmerajú sily v množstve výkonnostných tried. Povinnosť pre každého fanúšika motocyklového športu.

OMV MaxxMotion FIA CEZ Rallycross (24.-25.10.)

Stredoeurópska trofej FIA v relykrose zvykla otvoriť našu motoristickú sezónu, tentokrát sa ukáže takmer na jej konci. Skvelé divadlo predvedú najlepší domáci aj zahraniční jazdci v autách viacerých tried. Trať tvorí kombinácia rýchlostnej asfaltovej dráhy a nespevneného povrchu - tzv. šotoliny. Súboje v štýle "nárazník o nárazník" nenechajú nikoho chladným.

AUTO SHOW SLOVAKIA RING (13.- 14.11.)

Exhibičná rely uzatvára nielen našu, ale aj slovenskú sezónu rely. U nás už síce nejde o body, no tucty jazdcov zo všemožných motoristických disciplín si tu radi merajú sily. K dispozícii im bude opäť zaujímavá, dlhá a spletitá trať, ktorú tvoria obslužné komunikácie okolo trate a samotná rýchlostná dráha.



https://slovakiaring.sk/sk/aktualne-podujatia

Tlačová správa na stiahnutie