Najbohatší pretekársky program už čoskoro

Vrchol motoristickej letnej sezóny na okruhu SLOVAKIA RING príde koncom augusta v podobe nášho najtradičnejšieho národného podujatia: OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenska preteky cestných automobilov na okruhu sa predstaví 18. až 20. augusta.

Bude to už ôsmy ročník Veľkej ceny (VCSR) na okruhu SLOVAKIA RING pri Orechovej Potôni. O bohatú akciu na trati sa postará množstvo seriálov a pretekárskych divízií. Medzi skutočné čerešničky na torte bude patriť i prototyp triedy LMP2, s ktorým tím ARC Bratislava absolvoval v júni slávnu 24h Le Mans.

Súčasťou víkendu VCSR sú národné okruhové šampionáty Slovenska, Česka, Maďarska, Slovinska a Rakúska, a obľúbené sprievodné seriály Porsche GT3 CCCE, Hankook Racer Cup, ESET TWC a Inter Cars MX-5 Cup.

Národné majstrovstvá sú ako zvyčajne rozdelené do tzv. "divízií". S najväčším zastúpením príde opäť Divízia D4 kapotovaných áut, s objemami motorov do 2000 cm3 a nad 2000 cm3. Tam sa v silnejšej triede ukážu divácky obľúbené vozidlá GT3. Diváci ich uvidia v dvoch šprintoch (v sobotu aj v nedeľu) a najbohatšie štartové pole so všetkými triedami D4 zabojuje i v sobotňajších dvojhodinových vytrvalostných pretekoch s výmenou jazdcov (1. hodina hodnotená v rámci Majstrovstiev Slovenska, 2. hodina ako seriál ESET V4 Cup). Prototyp LMP2, s ktorým Miro Konôpka a jeho tím ARC Bratislava dokončili 24h Le Mans, uvidíme v oboch víkendových šprintoch D4+2000. Chýbať samozrejme nebudú aj šprinty formúl divízie D3.

Súčasťou českého a slovenského národného šampionátu je tzv. ESET V4 Cup, vypísaný pre všetky divízie. Najrýchejšie kolo v pretekoch u nás drží minuloročný rekordman Štefan Rosina s vozidlom Lamborghini Huracan GT3, ktorý 5 922-metrovú trať prešiel s časom 2 min 00,566 s a priemernou rýchlosťou 176,826 km/h.

Akcia na trati neutíchne od rána až do večera, zábavu však poskytnú i sprievodné atrakcie, medzi ktoré patrí tradične "škola šmyku" Centra bezpečnej jazdy, zvierací park Malkia, vynovený off-road areál s terénnymi autami, OMV Viva stanom či výstavou zaujímavej vojenskej techniky. O tieň pred letným slnkom, detské atrakcie a pitný (i stravný) režim bude rovnako kvalitne postarané.

Vrchol motoristickej sezóny na okruhu SLOVAKIA RING príde s OMV MaxxMotion Veľkou cenou Slovenska už 18. až 20. augusta.