Dvadsaťštyri hodín na bicykli so stovkami pretekárov

Pretekársky okruh SLOVAKIA RING býva tradične miestom jedných z absolútne najväčších cyklistických pretekov na Slovensku: 24h SLOVAKIA RING Cycling Race. Skupiny aj jednotlivci tu rok po roku lámu nové rekordy.

Motoristický šport je síce doménou nášho prvého permantneného autodrómu pri Orechovej Potôni, no s oficiálnym príchodom leta zavíta na náš okruh opäť celá plejáda profesionálnych i amatérskych cyklistov. Dvoj až osemčlenné skupiny bojujú 24 hodín, aby našu 5922-metrovú trať pokorili s čo najväčším počtom kôl a teda odjazdených kilometrov. Netreba zabúdať ani na športovcov, ktorí sa pravidelne vydávajú na 24-hodinovú odyseu úplne sami.

Práve jednotlivci boli minulý rok najpočetnejšou skupinou, keď ich na trať zamierilo až 48! Vtedy sa z víťazstva tešil Dominik Mellen, a to po absolvovaní 704,48 km (119 kôl). Už v roku 2014 stanovil tento ultracyklista na našom okruhu neuveriteľný rekord jednotlivca, keď za 24 hodín spravil 923,5 km!

Aktuálny piaty ročník 24h SLOVAKIA RING Cycling Race štartuje 27. júna o 12:00. Preteky organizuje SLOVAKIA RING so Slovenským zväzom cyklistiky. V súčasnosti je prihlásených až 351 pretekárov a je možné, že prekonáme aj minuloročný rekord 420 účastníkov. Napokon, prihlásiť sa môžete stále na webe www.slovakiaring.sk, ale aj priamo na mieste pred pretekmi. Podujatie slúži aj pre firemné teambuildingy.

Minuloročné preteky vyhral PRO CYCLING-race team: Daniel Klúčik, Robert Janžo, Michal Bálent, Martin Wachs, Tomáš Harag a Jakub Vančo zvládli za 24 hodín na bicykli 161 kôl, teda 953,12 km.

Tak, ako po minulé roky, aj teraz bude účastníkom k dispozícii po celý čas okruhová reštaurácia. Okrem pretekárskych garáží a zákulisia sú voľné tiež kapacity hotela Ring***. 24h SLOVAKIA RING Cycling Race je teda na programe 27. a 28. júna.